Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

Ağrı Patnos’tan mektup var…

Merhabalar sevgili okurlar. Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde görev yapan iki idealist öğretmenden ve çocuklarımız, özellikle de engelli çocuklarımız için yarattıkları olanaklardan söz etmiştim sizlere. Bu öğretmenlerden birinden, halen Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekte olan Savcı Gürbüz’den müjdeler içeren bir mesaj aldım.

Haberin Devamı

Sayın Gürbüz, çoğunuzun bildiği gibi, geçen yıl Doğu Anadolu Bölgesi İlk Engelliler Festivalini ve yurt dışından da akademisyenlerin katıldığı “Patnos 1. Otizm Paneli” etkinliklerini organize etmişti. Şehirlerin ilerlemesinde üniversitelerin rolünün kaçınılmaz olduğunu ifade eden Savcı Gürbüz; “Ağrı merkezinde bulunan Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesi, Ağrı merkezle sınırlı kalmayıp olanaklarını tüm ilçeler için sunan ender bir kazanımımız. İlçemize bir fakülte kurmalarının yanı sıra, engellilerin toplumla bütünleşmeleri için tüm olanaklarını seferber etmekten geri kalmıyorlar.” diyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, engellilerin eğitiminde ailenin rolünün önemine vurgu yapmak için Patnos Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir proje sunmuş: “Engelli Çocuklar için Aile Eğitim Programı”. Engelleri aşan bir toplum oluşturma amacını güden bu proje kapsamında, katılımcılara; aile eğitiminin önemi, engellilerin eğitim ve gelişim süreci, engelliliğin nedenleri ve özel eğitim uygulamaları gibi konularda eğitim desteği sağlanacak. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce desteklenen programın eğitmenliği; Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Savcı Gürbüz ve Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Zihinsel Engelliler Öğretmeni Aynur Gürbüz tarafından sürdürülecek.

Haberin Devamı

Müjdeli haberler bu etkinlikle sınırlı değil. Patnos’ta sayıları 1.200’e ulaşan engelli bireylerin yararlanabileceği Özel Eğitim Uygulama Okulu için girişimlerde bulunulmuş. Patnoslular yakında okullarına kavuşmuş olacaklar. Savcı Gürbüz, bu konudaki düşüncelerini; “Engellilerimiz toplumla zaten bütünleşmiş. O yüzden, engellilerin toplumla değil; toplumun engellilerle bütünleşmesi için bu projelerin büyük rol oynayacağına inanıyorum.” sözleri ile dile getiriyor.

Patnos’ta düzenlenecek diğer bir etkinlik de, Patnos Öğretmenevi ve Patnos Engelliler ve Engelli Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle 9 Mayıs’ta engelli bireye sahip anneler için organize edilecek konferans. Sayın Gürbüz bu konferansın da konuşmacısı olacak.

Haberin Devamı

Soğuğun iliklere işlediği Patnos’ta kaydedilen bu önemli gelişmelerde İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün katkıları yadsınamaz. Patnos örneği bizlere, açık fikirli ve vatansever kamu yöneticileri ile çalışma şansı bulan hevesli ve gayretli öğretmenlerin başaramayacağı bir şey olmadığını gösteriyor. Keşke sağlığım 9 Mayıs’taki konferansa katılıp bu idealist gençleri yüz yüze kutlama olanağı verebilseydi bana…

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları