’Açılıma katkı’

KAMUOYUNA söylenen adıyla ’Kürt Açılımı’nın varacağı nokta belli.

25 yıldır Türk ordusuyla savaşan terör örgütü PKK, silahla elde edemediği sonucu, ABD projesiyle masa başında kazanacak.

Yani sonunda ordumuz yenilmiş, Türkiye’nin bölünmesi umurlarında olmayan, sözde ’Çalıştay’a katılan 12 ’akil adam’ ve son kamuoyu bildirisine imza atan ’162 Aydın’ın çabaları boşa gitmemiş olacak.

Küçük bir katkı da bizden olsun... Türkçe mi, Kürtçe mi diye tartışacağımıza, en iyisi ortak bir noktada buluşalım.

Türkiye’nin resmi dili İngilizce olsun!

Nasıl olsa Kürtler de İngilizce öğrenmek zorunda..

Türkiye’de de yıllardır İngilizce hayatımızın her yerine girmiş zaten...

Battı balık yan gider!.. Zafer FORTACI

Bu yol niye kapatılır

ANKARA’da Arjantin Caddesi’nden Tunalı Hilmi istikametine giderken sağ taraftaki Sheraton Otel’in bulundugu sokağa dönerseniz sağ tarafta (sağdan ikinci bina) çok güzel ve ihtisamli bir bina görürsünüz. Bu binada kimler yaşar bilmiyorum. Fakat bildiğim çok iyi bir şey var. Bu kişiler binalarinin önündeki sokak parçasını yarıya kadar garip takozlarla kapatıyorlar.

Bunu her hafta sonu görüyorum.

Şayet söz konusu park yasağı uygulamaksa bunun için görevli birimler var, gerekirse görevlerini yaparlar.

Belediyeye ve vatandaşlara ait bir yolu kimsenin kapatmaya hakkı yok.

Konuyu köşenizden yetkililere iletirseniz sevinirim. M. ÖRSEL

TCDD’nin halini iyi görmüyorum

7 Ağustos günü Ankara’dan İstanbul’a gitmek üzere Fatih Ekspresi’ne bindim. Normal şekilde saat 23.30 da Ankara’dan hareket ettik. Ama daha 15 dakika gitmeden tren durdu ve beklemeye başladık. Hiç bir bilgilendirme olmadan, her hangi bir açıklama yapılmadan bir saat olduğumuz yerde bekledik (Halbuki trende anons sistemi de vardı). Sonra hareket ettik ve Sincan’a saat 01.00 gibi vardık Sonradan öğrendik ki lokomotif arıza yapmış ve değişmesi gerekmiş. Bu da sık rastlanan bir durummuş.

İzlenimlerime göre maalesef demiryollarının durumu hiç de iç açıcı değil. TCDD hızlı trenle göz boyamaya çalışıyor ama nispeten prestijli bir tren olan Fatih Ekspresi’nin durumu böyleyse diğer trenlerinin durumunu düşünmek bile istemiyorum.

Bu arada TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’a bir önerim var:

Lütfen normal bilet alıp Fatih Ekspresi ile İstanbul’a gidip-gelsin. Yolcuların halini kendi gözleriyle görsün. Mithat DEMİR

’Çekici+otopark+ceza’ sistemi iyi çalışıyor!

BAHÇELİEVLER 3. cadde’de cafe-bar işletmecisiyim. Yaklaşık 2 aydır caddenin sol tarafına araç parketmeye izin verilmiyor. İzin verilmemekle kalmıyor, ekip hemen cezayı yazıyor ve saniyeler sonra çekiciler geliyor ve yaralı bir hayvana üşüşen sansarlar gibi hızlı ve özensiz hareketlerle aracı alıp gidiyorlar..

Aynı zamanda bir şehir plancısı olarak elbette yasak yere araç park etmeyi savunmam mümkün değil. (Ki sol tarafa park, yolda herhangi bir trafik aksamasına yol açmamaktadır) Ama merak ettiğim başka birşey var. Aracın park cezası ve çekici+otopark ücreti acaba nereye kaynak olarak kullanılmaktadır? Otopark sorununa herhangi bir çözüm olabilecek proje çalışmasını Ankara’nın trafik sorumluları (?) düşünmekte midirler? Bu gelirler, bu projelerde kullanılabilir mi? Sorunun cevabı belli de ben yine de sorayım dedim. 5. Cadde’de (3. Cadde’nin hemen yanıbaşı) çift taraflı park ve yine çift yönlü trafik nedeniyle tam bir keşmekeş yaşanıyor ve çekiciler de bu yolu kullanıyor.

Tam Türkiye değil mi?

Taylan KÜPELİ

Demokratik adab olmaz mı?

BAŞBAKAN, harçlara yapılan zamları protesto eden gençlere, "Adaba gelin adaba, diğer akıllı uslu gençleri ayartamazsınız" diye gürlüyüverdi.

Öte yandan ise dağa çıkıp Mehmetçik kanı akıtan ve güvenlik güçlerimizce öldürülenleri, Türkiye’de bir ilki yaparak şehitlik mertebesinde değerlendiriverdi! Dağda devletine kurşun sıkan gençlere sahip çıkmak gerektiğini ve onları ikna etmek gerektiğini belirti.

Peki kadroları çıkmadığı için Kızılay’ın göbeğinde açlık grevi yapan genç öğretmenlerimiz ile Öğrenci Kollektiflerinin Başbakanımız nezdinde adablı olarak algılanabilmesi için, "Ferman padişahınsa dağlar bizimdir" mi demeleri gerekiyor? Demokratik haklarını ve zekalarını kullanarak eylem yapan gençlere ’adapsız’ demek Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na yakışmıyor. Engin BALIM

KISA... KISA...

HALICI Bilgisayarla Beste Yarışması, Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen ’Bilişim 09’ kapsamında gerçekleşiyor. Yarışmaya teknolojiyle buluşan yaratıcı ve özgün eserlerle katılım için son gün 9 Ekim http://beste.halici.com.tr
Yazarın Tüm Yazıları