ABD’ye kadar geldi beni görmeden gitti

Güzin abla, 20 yaşında bir genç kızım. 15 yaşında Amerika’ya okumak için geldim. Fakat geride bıraktığım bir erkek arkadaşım vardı. Onu çok seviyordum ve ne olursa olsun, onu bekleyecektim.

Aradan iki sene geçti. Bu arada onu hep aradım. Bir süre sonra o da Kanada’ya geldi. Ve dünyalar benim oldu. Kanada’nın ardından Amerika’ya geçti ve bana 45 dakika uzaklıktaydı. Ancak görüşemedik. Saatler dakikalara inmişti ama o çok büyük bir sürpriz yaparak o Kanada’ya geri döndü ve bir daha da ancak bir ay sonra beni aradı.

Yine de bir şey söylemedim. Hep ben arıyordum, o çok az arıyordu. Beraberliğimiz 5 yıla ulaşsa da, artık katlanamadım ve ondan ayrıldım. Onu Amerika’dan Kanada’ya çeken birileri vardı sanırım.

Birkaç ay sonra bir şirkette iş buldum. Orada bir arkadaşın zorlamasıyla aynı iş yerinden biriyle çıkmaya başladım. Gayet olgun bir genç. Beni de çok seviyor.

Her gün çiçeklerle geliyor. Ama ben hala çocukluk aşkımı unutamadım. Yeni sevgilimin bana değer vermesi, olgun olması ona saygımı artırıyor, fakat ilk sevgilimi unutturamıyor. Hala onu aramak istiyorum.

Ama, biliyorum ki yeni tanıştığım kişiyi seveceğim çünkü ona saygım var. Beni iten ve korkutan tek şey onun çok kısa bir süre içinde evliliği düşünmesi.

Oysa ben kendimi hazır hissetmiyorum. Bana ‘Evlenince eğitimini tamamlarsın’ diyor ama ben kararsızım.

RUMUZ: UZAKLARDAN

Sevgili kızım, sanırım mantıklı düşünmeye başlamışsın. Çünkü inan bu, ‘unutamıyorum, onsuz ölüyorum’lardan çok usandım.

Şu kısacık ömürde, günlerinizi böyle acı içinde geçirmek, gerçekten çok yazık değil mi? Bir de üstelik senin gibi iyi bir eğitim almış, meslek sahibi bir kız için!

İnan, bu üzüntüler birkaç yıl sonra insana o kadar aptalca geliyor ki. Hele seni hiç önemsemeyen, bunca yol aşıp, burnunun dibine kadar gelip de, seni görmek bile istemeyen adamı, ben olsam bir saniye bile düşünmem. Aramayı aklımın ucundan bile geçirmem. Sana verdiği değeri bu davranışı, yeteri kadar açıklıyor.

Belli ki Kanada’da bir başkası var. Belki de yüzüne karşı, gerçeği söylemeye cesaret edemedi.

Ne yazık ki, erkekler zaman zaman bunu yapıyorlar, açık açık, ‘Ben seni istemiyorum, bir başkası var, bağışla’ demekten kaçınıyorlar. Yeni tanıştığın insan, eminim senin değerini bilecektir.

Ancak bir tek konuda sana hak veriyorum: Evlilik için çok acele etmemelisin gerçekten de. O da seni seviyorsa, bekleyecektir.

Geceleri gözümde flaşlar çakıyor

Sevgili ablacığım, 39 yaşında, bir muhasebe şirketinde çok yoğun çalışan bir kadınım. Belki gün boyu bilgisayar başında olmamdan mı, gözlerimde giderek garip şeyler olmaya başladı. Hem eskisi kadar net görmüyorum, hem de geceleri gözümde sanki flaşlar patlıyor, ışıklar çakıyor.

Doktora gidemedim, çünkü hastane kuyruğunda beklemeye vaktim yok. Ne olur bana yardımcı ol, kime başvurayım.

RUMUZ: İSTANBUL’DAN ÖZNUR

Sevgili kızım, göz bu, hiç bu kadar ihmal edilir mi? Aman lütfen hemen bir doktora görün. Bu olay benim de başıma geldi.

Bu çakmalar retina yırtılmasından olabilir. Sen çok gençsin, ileri yaşlarda daha sık rastlanıyor.

Retina gözün görmeye yarayan en önemli arka tabakası, yırtık varsa, hemen lazerle dikilmesi gerekir. Benim gözümü çok güvendiğim, inandığım Doç. Dr.Yusuf Durlu kurtardı. Allah ondan razı olsun. Kendisi şu anda Altunizade Dünya Göz Hastanesi’nde.

Tel: 0 216 444 44 69’dan kendisine ulaşabilirsin.

Fiziksel olarak onu kendime yakıştırıyorum

Güzin ablacığım, gerçekten olaylara bir anne gibi yaklaşıyorsunuz. Benim annem olmadığı için, derdimi size anlatmak, paylaşmak istedim.

21 yaşında yüksekokul mezunu, meslek sahibi bir genç kızım. Bir erkek arkadaşım var; ama onu seviyor muyum, sevmiyor muyum, emin değilim. Sadece onu kendime fiziksel olarak çok yakıştırıyorum.

Ondan ayrılmayı düşünürken, kendimi ona teslim ettim. Onun olmak bana gurur vermişti. Ama o günden sonra beni aramamaya, soğuk davranmaya başladı.

Ben de bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrılmak istiyorum ama cesaret edemiyorum.

Öğütlerinize çok ihtiyacım var.

RUMUZ: KARARSIZ

Gerçekten ne istediğin belli değilmiş! Ayrılmayı düşünürken, onunla birlikte olmak ne kadar yanlış!

Bu tür zaaflar, daha sonra sizi karamsarlığa, üzüntülere sevk etmese, hadi, ne yapalım, olan olmuş, diyeceğim. Ama hem bu şekilde zayıf davranıyor, hem de ardından üzüm üzüm üzülüyorsunuz.

Şimdi kızım, bu beraberliğin devam mı ediyor sana göre?

Bana göre bu ilişki çoktan bitmiş. Senin zorlamanla sürükleniyor olmalı. O aramıyor, sen arıyorsun, aradığında ilgi de göstermiyor, anlaşılan. O halde, sana karşı duyguları ciddi değilmiş. Zaten senin de ona ayılıp bayıldığın yokmuş ya, neyse!

Sadece fiziksel olarak beğenmek yeterli mi?

Şimdi tek düşündüğün, onunla evlenip bu işi temizlemek? Bana hiç de akıllıca gelmiyor.

Hayatını altüst edecek ciddi bir hata daha yapmaktan kaçınmalısın.
Yazarın Tüm Yazıları