AB yasalarının mağduru olmak

YAKLAŞIK iki ay önce Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde çalışan bir doktordum. Fakat şimdi memurlar arasında 'sürgün' diye tarif edilen bir yöntemle il içinde bir sağlık ocağına verildim.

Suçum ise F tipi cezaevinden getirilen bir tutuklu hastanın muayenesi sırasında görevli jandarmaları muayene odasından dışarı çıkarmak. Hasta kim olursa olsun normal bir serbesti ortamında muayene olma hakkını kullanmak ve kullandırmak. Ayrıca 10.10.2003 tarihinde Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen genelgeye uymak. Bu genelgede ifade edilen 'Güvenlik görevlileri tutukluyu göremeyecekleri ve duyamayacakları bir yerde beklerler' hükmüne aykırı davranmamak.

Tüm bu nedenlerden dolayı görev yerim tam üç gün sonra 4 No'lu Sağlık Ocağı'na çıkarıldı ve hakkımda soruşturma açıldı. Uzun sayılabilecek (12 yıl) hekimlik hayatımda karşılaştığım bu olaydan dolayı 'postravmatik stres bozukluğu' teşhisi ile 45 günlük yatak istirahati verildi. Bir konu hakkında genelge yayınlanıyor ve daha sonra bu genelgeye uygun davranış cezalandırılıyor. Bu olay şimdilerde mahkeme aşamasında olduğu için daha fazla yazamayacağım.

AB'den yapılan 'Kanunlar yetmez, uygulamaya bakmak gerek' sözleri bu konuda geleceği çok iyi gördüklerini gösteriyor.

Bu durumu anlatmamın nedeni, Türkiye kamuoyu ile paylaşmak ve yetkili yetkisiz kim varsa olayın üzerine bilinçli bir şekilde düşünmelerini sağlamaktır.

Dr. İlker MEŞE-4 No'lu

Sağlık Ocağı-TEKİRDAĞ


'İttifak' demek SUÇTUR

HUKUKÇU Nurettin Kaptan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir konu hakkında suç duyurusunda bulunuyor:

Türk Seçim Mevzuatı, partiler arası ilişkilerde her türlü 'ittifakı' karşılıklı ya da tek taraflı destekleri suç sayar. Ancak 'iltihaklara' izin verir. Nedense kimse seçim mevzuatının incelikleri konusunda hasassiyet göstermemektedir.

2820 sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 90 ve 117. maddeleri ile YSK'nın 17.4.1984 gün ve 787 sayılı kararına Başbakan karşı gelmiştir. Suç işlemiştir; cezası 6 ay hapistir. Çünkü bu suçu Kanal 7'de 'İskele Sancak' (1.3.2004) programında ‘‘Batman ve Mardin illerinde yerel genel seçimlere AKP katılamamaktadır. Çünkü il yöneticileri vaktinde adayları ilçe seçim kurullarına vermemişlerdir. Artık başka partilerin adaylarını desteklemeye karar verdik’’ diyerek işlemiştir.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın gibi Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında da inceleme başlatılmasını, bu bağlamda söylemlerinin izlenmesini, medyada yayımlanan böyle suçların ihbar kabul edilmesini dilerim.

Harika insan

GEÇTİĞİMİZ günlerde NTV'de yayınlanan ‘Hayatın ritmi’ programını mutluluk ve gözyaşları ile seyrettim. Siirt'in Eruh ilçesinde okul müdürü Yalçın Meral'ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) başvurması, Sayın Türkan Saylan'ın organizasyonuyla, harika insan Ferhat Şenatalar'ın kız öğrenciler için Eruh'ta yaptırdığı yatakhane ve onların okuması için gerekli olanları en iyi şekilde temin etmesi ve öğrencilerin ağaç bayramı nedeniyle yapmış olduğu gösteri beni çok mutlu etti. Sırf kız öğrencilerin okuyabilmesi için yapılan şahane bir yatakhane aynı şekilde onların aileleri için yapılan bir misafirhane ve bunlar için inanılmaz güzel şartlar öne sürmesi, bu şartlar; ağaç bayramlarının olması, müzikle ve sporla uğraşmalarını zorunlu kılmasıydı. Böylece bu harika insan gözümde daha da yüceldi. Bütün bu olanları anlatan okul müdürünün heyecanı, coşkusu görülmeye değerdi. Harika insan Ferhat Şenatalar'ın yapmış olduğu örnek davranışı kutluyorum. Dilerim NTV yetkilileri imkanları olup da çevresi için hiçbir şey yapmayan insanlara örnek olması açısından bu programı tekrar yayınlar.

Asuman BEYLEROĞLU

Gazilerin dileği

MİLLİ Savunma Bakanlığı çıkardığı bir yönergeyle 17 bin 500 gazinin TSK tarafından kendilerine verilen sağlık muayene fişlerine el koymuş; askeri hastane ve üniversite hastanelerinden yararlanma haklarını ellerinden alarak onları ve ailelerini tekrar SSK'nın hastanelerinde ve ilaç kuyruklarında adeta çile çekmeye mahkum etmiştir. Bakanlıkça, amacın gazilerin mükerrer sağlık fişi kullanmalarını önlemek olduğu ve tasarruf amacıyla bu kararın alındığı ifade edilmektedir. Bu haksız ve yanlış karardan bir an önce geri dönülmesini diliyoruz.

Bektaş Tufan GÜNEŞ-Kıbrıs

Gazisi-İZMİR


Hani sonuçlar

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından ‘öğretmen atamaları sonuçlarının, internet aracılığıyla son başvuru tarihin ertesi günü öğrenebileceğimiz’ duyuruldu. Söylenen tarihte internete baktığımızda karşımıza sonuçların bir hafta sonra belli olacağına dair yazı çıktı. Sebep olarak da ‘evrakların incelenmesi’ denilmiş. Beklentileri olan ve bir an önce göreve başlamak isteyen bu kadar insanı ikinci inceleme diyerek bekletmelerinin amacı nedir?

B. T-İSTANBUL

Kim altın dağıtıyor?

CANKURTARAN'da Şadırvan Mahallesinde A.A. telefonda diyor ki:

‘‘Eminönü'ndeki adaylardan birinin seçmenlere altın armağan edeceklerini duyuyoruz. Dileriz bizim mahalleyi ihmal etmezler; bizde de çok 'fakir' var. Ayrıca belediyenin araçlarının mahalle aralarında seçim kampanyasına katılmaları ne kadar doğrudur acaba?’’

Kasımpaşa

BAKAN Binali Yıldırım'ın mezun olduğu Kasımpaşa Lisesi'ndeki 13 bilgisayar bundan bir süre önce soyuldu. Ancak bugüne kadar polisimiz hırsızları bulamadı; çocuklarımız bilgisayar dersleri alamıyor. 'Kasımpaşalı' olmakla övünen büyüklerimiz öğrencilerimizin bu haline hiç üzülmüyor mu? Bir veli

Biliyor musunuz?

CHP Eminönü Belediye Meclisi 5. sıraya Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüğsüz'ün kardeşi Mithat Tüğsüz'ün, Avcılar 9. sıraya da Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer'in kardeşi Müjdet Değer'in aday gösterildiğini... CHP Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliğine 9. sırada aday gösterilen Cem Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Efendi Öztürk'ün Bahçelievler sınırlarında oturduğunu... CHP Bakırköy İlçe Başkanı Hüdaverdi Talay'ın oğlu Salim Talay'ın adının, Genel Merkez'den gelen liste değiştirilerek 3. sıraya konulduğunu... CHP Avcılar'da, Genel Sekreter Önder Sav'ın yetki belgesine rağmen Belediye Meclisi aday listesinde yeralan Ali Oral'ın adının Hasan Togay'la değiştirildiğini... AKP Adana Büyükşehir Belediye meclis üyeliğinin 1. sırasına FP'nin geçen dönemki Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili, Erbakan'ın özel doktoru Prof. Ali Gören'in gösterildiğini... KADIKÖY adayı Selami Öztürk'ün Fikirtepe'deki seçim bürosunun açılışına, karşısına aday olarak çıkan Şefik Toprak'ın da katıldığını...

Biliyor musunuz?

Mesaj panosu

İDEALTEPE
semtinde oturan bir bayanım. Semtimizde bulunan 50.Yıl Parkı'nda sabah ve akşam yürüyüş yapmaktayım. Parkımız giderek bozulmaya, talan edilmeye başlanmıştır ve sahipsiz köpeklerden geçilmemektedir. Diğer bir konu ise park alanındaki evle ilgilidir; ev sakinleri evlerine hırsız girmesini bahane ederek evin etrafını direklerle çevirdiler.

Avniye MAĞDEN-MALTEPE

NAZAN Moroğlu'
nun açış konuşmasını yapacağı, Oktay Ekşi'nin yöneteceği Prof. Necla Arat ve Gülseven Güven Yaşer'in de konuşmacı olarak katılacağı 'Devrim Yasaları Yok mu Sayılıyor?'' konulu açık oturumun bugün 11.00'de The Marmara'da.
Yazarın Tüm Yazıları