8. maddenin reddi bir AKP oyunudur

MECLİS’te 8. maddenin reddedilmesi tamamen AKP’nin bir oyunudur. Çünkü AKP ilerde BDP’nin kapatılma davası önüne geldiğinde ne oy kullanacaktır? Kapatılması yönünde oy kullansa kendisi ile çelişkiye düşecektir.

Haberin Devamı

Kapatılmaması yönünde oy kullansa bu sefer tabanına bunu izah edemeyecektir? Halbuki Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştirerek kendisini garantiye aldıktan sonra BDP’nin kapatılmasını Anayasa Mahkemesi’nin üzerine yıkma gayretinden başka birşey değildir.
Bu AKP’nin bir oyunudur. En ufak eleştiriye tahammül edemeyen Sayın Başbakan’nın bu kadar demokratik yaklaşması eşyanın tabiatına aykırıdır. Esas oylama Anayasa Mahkemesi’nin oylamasından sonra ortaya çıkacaktır.  Bergi TULGA

Esenyurt yağma ediliyor

ESENYURT’un da içinde bulunduğu 3. bölgeden MHP Milletvekili olan Atilla Kaya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a AKP’li Esenyurt Belediyesi ile ilgili zehir zemberek sorular yönelterek “ AKP belediyeciliğinin gerçek yüzü Esenyurt’ta ortaya çıkmıştır” dedi. Kaya, iddialar üzerinde ayrıntılı bilgi verilen,
“Sırada daha başka konular olduğunu” söyledi.
Esenyurt Belediyesi’nde Belediyesinde son yıllarda yaşanan yağma, talan ve yolsuzluklar artık üstü örtülemez, gizlenemez bir hal almıştır. Bu yağma ve talanı kamuoyuna aktarmaya çalışan, yetkilileri uyaran namuslu basın mensupları da tehditlerle, şantajlarla susturulmaya çalışılmaktadır. Birçok mahkeme ve Yargıtay kararları hiçe sayılarak adeta Esenyurt’ta harami bir düzen kurulmuştur. Adi bir sürü yolsuzluğa ve kirli ilişkilere bulaşan belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun bu dokunulmazlığının nedeni Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a olan yakınlığından mı kaynaklanmaktır diye kamuoyu merak etmektedir. Buna göre:
 Esenyurt Belediyesi’nde yeşil alanlarda yapılan imar değişiklikleri ile halka açık park ve çocuk oyun alanları yıkılmış mıdır?
 Bu yeşil alanlar hangi firmaların kullanımına verilmiştir?
 Eski araç muayene istasyonu ve Kızılay Kan Merkezi’nin de içinde yer aldığı yeşil alanlar, bütün itirazlara rağmen imara açılmış mıdır?
 Beylikdüzü ve Esenyurt’u ayıran E-5 karayolunun hemen yanında yer alan 28 dönümlük yeşil alanda, bölge halkının 300’den fazla açtığı davalara rağmen, çok katlı iş merkezi kurulacaği iddiasi doğru mudur?
 Kızılay binasının yıkımında bizzat başinda bulunan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatıyla Kızılay’a ait bayraklarin ve eşyalarin sokağa atıldığı ve başkan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu doğru mudur? Başkan hakkında bakanlığınızca açılan herhangi bir soruşturma var mıdır?
 Esenyurt bölgesinde kamu yararına ayrılan park, okul ve sağlık ocağı gibi imara açık olmayan yüzlerce parsel, imar tadilatı değişikliği adı altında ada ve paftalar içine alınarak belediye meclisinden geçirilmiş midir?
 İmara açılan yerlerin sahibine baskı yapılarak düşük bedelle elde edilen arsalar, belediyeden ihale alan firma ya da belediyenin işbirliği içinde olduğu kişilere el altindan satılmiş mıdır? Belediye meclis üyelerinden kimler bu işlerde aracılık yapmıştır?
 Belediye temizlik işleri, başkan’ın yakın adamları olduğu söylenen Gürbüz Süleymanoğlu ve Zeki Karadayı’ya ait firmaya mı verilmiştir?
 Esenyurt’ta bulunan fabrikaların geri dönüşümlü atıkların taşınması işi neden ihale yapılmadan tek bir firmaya verilmiştir? Bu firmanın sahipleri kimlerdir?
 Belediye’den ihale alan ve işbirliği içinde olan şirket yetkilileri ile belediye başkanı ve yardımcılarının yakınlik dereceleri nedir?
- Belediye Başkani Necmi Kadıoğlu’na ait kaç daire, villa ve çiftlik evi bulunmaktadır? Bunlar daha önce açıklanan
mal varlığı listesinde yer almakta midir?
 Belediye Başkanı’nın İstanbul Silivri-Selimpaşa’da 5 milyon TL değerindeki, denize sıfır villanın imara aykırı bir şekilde yapıldığı doğru mudur?

Haberin Devamı

İnönü’den sonra sıra Atatürk’e mi gelecek

Haberin Devamı

- TÜM Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) Genel Sekreteri Suay Kahraman diyor ki: “Başbakan, kendisini Hitler’e benzeten CHP Genel Başkanı’na ‘Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa...’ diyerek özetle isim vermeden İsmet İnönü’yü işaret etmişti. Yanıt için bu kadar uzun cümleye gerek yok, sadece aynaya bakması yeterli olur. Bu gidişin sonunda Başbakan bir adım daha ileri gidip, Atatürk’e de dil uzatacak ama şimdilik söyleyemiyor. Böyle bir zihniyetin yapacağı Anayasa değişikliği, ülkemizi içinden çıkılması zor bir karışıklığa ve karanlığa sürükleyecektir.”
EVET İNÖNÜ MİLLİ ŞEFTİR
- ERDOĞAN’ın Baykal’a cevap olarak Führer’e özenip kendisine Milli Şef dedirten Hitlervari bu sözleri ile kimi kastettiği bellidir.
Rahmetli İnönü bu diyaloğa muhatap mıdır, herhalde değildir. İnönü rahmetli olmuştur. Gazetede ve diğer resimlerinde gördüğüm bıyığı asla Führer’in bıyığına benzememektedir. Evet İnönü, Milli Şef’tir, fakat Führer değildir. Milli Şef’liği yakıştıran Türk milletidir. Atatürk’le silah arkadaşı olan bir kimsenin totaliter bir rejimi savunması da imkânsızdır.
İnönü’ye Allah rahmet eylesin..
ERBAKAN OLMASIN
- SAYIN Başbakan, Hitler’in bıyığına değil de eski liderinin bıyığına baksın. Bakalım kime benzetecek... Bir de hak vaki olunca, arkasından acaba neler söylenecektir, hiç düşünüldü mü?
Tuna HACIHATİPOĞLU-ANKARA

Haberin Devamı

Uzungöl’e hibrit dikilir mi

TRABZON, Uzungöl’de gölün istinat duvarının dibine çok dar şeride bu muhteşem kendine özgü ekosistemde yöreye, Karadeniz’e özgü ağaç, ağaççık ve de sarmaşık türleri varken menşei İngiltere olan ve bir hibrit türü (Leylandi ağacı) neden dikilir! Ne hikmetse bunu yaptıranlar açıklasın da bizler de öğrenmiş olalım.
Ergin DUMLU-Orman Yüksek Mühendisi

Biliyor musunuz

- ÜNLÜ karikatürist Semih Balcıoğlu’nun 2000 yılında Ürgüp’te CHP’li Başkan Bekir Ödemiş zamanında adının verildiği Ali Baran Numanoğlu Caddesi üzerindeki parktan adının AKP’li başkan Fahri Yıldız tarafından kaldırıldığını...
- BAKIRKÖY Belediyesi tarafından GS Metin Oktay Tesisleri’nin karşısındaki iki sokak arasında yer alan 1200 metrekarelik alanda yapılan Özhan Canaydın Parkı’nın bugün 12.00’de açılacağını...
- RİZE Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faik Bakoğlu’nun sahipliğindeki ‘Zümrüt Rize’ Gazetesi’nin yarın 61. yaşına gireceğini...

Yazarın Tüm Yazıları