8 başkan eskiten kahya

Yazlık filmlerin sezonu çok şükür ki kapandı kapanacak.

Haberin Devamı

Artık daha nitelikli filmlerden ve tabii Oscar’lardan konuşmaya başlayabiliriz.
Harvey Weinstein’ın arkasında sağlam durduğu Lee Daniels filmi “The Butler” bunlardan biri.
Daniels geçen yıl “Paperboy” ile Oscar’da aradığını bulamamış olsa da kadrosunda Forest Whitaker, John Cusack, Robin Williams, Lenny Kravitz, Cuba Gooding Jr., Mariah Carey, Oprah Winfrey, Liev Schreiber, Jane Fonda gibi isimleri bulunduran “The Butler”la hayli iddialı geliyor gibi.
Film, 34 yıl boyunca Beyaz Saray’da çalışan ve 8 farklı başkana hizmet eden bir kahyanın yıllar içinde sivil haklar hareketine de tanıklık edişini anlatıyor.
Kahya rolünde Forest Whitaker var.
Nixon’ı John Cusack, Eisenhower’ı Robin Williams, Reagan’ı Alan Rickman, Kennedy’yi James Marsden, Johnson’ı Liev Schreiber canlandırıyor.
Whitaker yıllar sonra ikinci Oscar adaylığını alabilir.
Ama bence başkanları canlandıran yıldızlı kadrodan da adaylık çıkma ihtimali yüksek.

Haberin Devamı

“WikiLeaks”ten “August: Osage County”ye

Bu yılın en merak uyandıran ve Oscar zamanı en çok konuşulacak işlerinden biri WikiLeaks’in arkasındaki Julian Assange’ın hikayesini anlatacak olan “The Fifth Estate”...
Ağır makyaj altındaki Benedict Cumberbatch, Assange rolü ile Oscar’da ille de konuşulur, adaylık alır. Ama kadrodaki Daniel Brühl ve Laura Linney isimleri de hayli ilgi çekiyor.
“12 Years a Slave”, 1841 yılında kaçırılıp köle olarak satılan Solomon Northup’ın gerçek hikayesini anlatıyor. Steve McQueen’in yönettiği filmin başrolünde Londra doğumlu Chiwetel Ejiofor var. Brad Pitt de hem yapımcılar hem de oyuncular arasında.
“Her”, genç usta yönetmen Spike Jonze’den bir macera filmi. Başrollerde “The Master”dan sonra bir kez daha bir araya gelen Joaquin Phoenix ile Amy Adams var.
Bu yılın en merak edilen filmi Warner Bros. çıkışlı Alfonso Cuaron imzalı “Gravity”. Uzayda geçen bu 3 boyutlu gerilimin başrollerinde Sandra Bullock ve George Clooney var. Filmin test gösterimleri her ne kadar pek olumlu yankılar bulmasa da yenilenmiş hali bizi şaşırtabilir.
John Wells’in “August: Osage County”si, Tracy Letts’in oyunundan beyazperdeye uyarlandı. Julia Roberts ve Meryl Streep anne kız rolünde. Broadway performanslarında kahkaha ve gözyaşını birleştiren bu oyundaki rolü Ewan McGregor’a da bir adaylık getirir umarım. Kendisinin çok hakkının yenmişliği var zira.
Şimdilik bu kadar diyelim, diğer Oscar’lıklar sonraya kalsın.

Haberin Devamı

“Cuma öğleden sonra işe gelmem”

Avrupagöz Hastaneleri Medikal Direktörü Prof. Dr. Kamil Doğan, Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli ile iş görüşmesine gittiğinde “tek bir şartım var” diyor; “cuma öğleden sonraları işe gelmem”...
Burak Bey “neden?” diye soruyor tabii.
Kamil Bey “çocuklarım var ve o günü onlara ayırdım” diyor.
Kamil Bey’in “çocuklarım” dediği ormandaki köpekler.
Her cuma belli besleme noktalarına gidiyor ve onu kuyruklarını sallayarak bekleyen köpekleri doyuruyor.
Haftanın bir günü hayvanlar, diğer günleri ise insanlar için çalışıyor.
Yılsonuna kadar üç göz merkezi daha açarak merkez sayısını toplamda 13’e çıkaracak olan ve özellikle de doğudaki illerimize göz sağlığı hizmeti götürmeyi hedefleyen Avrupagöz yetkilileri, özellikle göz tedavisi hizmetine ulaşamayan dar gelirli vatandaşlara, SGK ile anlaşmalı A kalite hizmet vermeyi hedefliyor.
Kendilerini tüm canlılara karşı örnek duyarlı yaklaşımlarından dolayı kutluyorum.

Yazarın Tüm Yazıları