60 yaş kartında top bakanlarda mı

SAYIN Tuna Erinçler bir mail göndermiş, 60 yaş kartı yazılarımı eleştirmiş.

Haberin Devamı

Bu kartı kullananların çoğunun emekli olduğunu, işe gitmek ve kamu araçlarına binmek zorunda olmadığını belirten Erinçler, “Asıl yardıma muhtaç olanlar asgari ücretle çalışanlar. Asıl onların kamu taşıtlarından indirimli yararlanmaları gerekir” demiş.

* * *

Öncelikle asgari ücretlilere bazı kolaylıklar sağlanması gerektiği görüşüne katıldığımı, ancak böyle bir uygulamayı mümkün görmediğimi söyleyeyim. Sonra da 60 yaş kartına geleyim. Ben, 12 yıldır uygulanan ve 45 bin 384 kişinin, yıllık belirli bir ücretle, yararlandığı kartların neden kaldırıldığını irdelemeye çalıştım, ama gerek kalmadı. Büyükşehir Belediye Meclisi 60 yaş maddesini, kartlarla ilgili yönetmelik taslağından çıkardı. Yani 60 yaş kartı uygulaması sonlandı. Meclisin bu konuda düzenleme yapılmasını dileyen kararı da Bakanlar Kurulu’na gönderildi.

* * *

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun bunca gündemi varken, 60 yaş kartlarıyla ilgili dileği gözönüne alır mı, bir şeyler yapar mı, bilemiyorum. Üstelik bu dilek İzmir’den gelmişse. Haaa, aklıma geldi. Belki de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay bir şeyler yapar kurulda. Ne dersiniz? Ama yineliyorum, 45 bin 384 kişi kartların üstüne soğuk soğuk sular içti.

Gecikmiş barış havası

Büyükşehir Meclisi geçen cuma akşamı, 60 yaşı toplu taşım kartları yönetmelik taslağından çıkarırken, Başkan Aziz Kocaoğlu hayırlı bir işle meşguldü. Genel seçim öncesi, öfkeyle bağırıp çağırdığı, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’la barış yemeğinde buluştu, özür diledi. Tanıklık eden medya temsilcileriyle fotoğraflar çekildi. Eeee, kolay değil. Küs olan aynı partili bir başkanla vekil barışıyordu. (Gerçekten, bugüne kadar CHP neden böyle bir işe kalkışmadı acaba?) Neyse, gecikmeli de olsa, barış havası esti. Hayırlara vesile olsun.

Sansür tartışması

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) geçenlerde Kültürpark’taki İzmir Sanat Merkezi’nde bir sergi açtı. Sergideki üç fotoğrafla ilgili bazı gazetelerde olumsuz haberler yer aldı. Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi yetkilileri üç fotoğrafı sergiden kaldırdı. Bunun üzerine dernek de tüm fotoğrafları indirip sergiyi sonlandırdı. Başkan Beyhan Özdemir, uygulamaya tepki gösterirken, “Belediyecilik görevlerinin yanında sanat bilirkişiliği ve sansür kurulu görevlerinin olduğunu da bize göstermiş oldular. Demokrasilerde bunun adına sansür denir” dedi.
Uygulamaya ne denir, yorum yapmayacağım. Ama öğrenmek istiyorum. Üç  fotoğraf sakıncalıysa, sergi açılırken neden itiraz edilmedi? Sergilere gazete haberleri mi yön verir? Büyükşehir’e yönelik operasyonlar sonrası görevliler yoğurdu üfleyerek değil de dondurarak mı yiyor?

Yazarın Tüm Yazıları