4 puanlık galibiyet

TARİH 5 Mayıs 1996... Şampiyonluğa dakikalar kala Aykut Kocaman sahneye çıkıyor ve F.Bahçe’ye maçı kazandıran golü atıyor.

Tarih 16 Mayıs 2010. Güiza’nın golüyle öne geçen ve şampiyonluk kutlamalarına başlayan Fenerbahçe Burak’ın golüne engel olamıyor. Şenol Güneş önderliğindeki Trabzonspor, Fenerbahçe’den rövanşı hem de unutulmayacak bir geceyle alıyor. Ve dün gece. İki kulübün tarihlerinde çok önemli yere sahip iki teknik adam için bir final daha. Aykut Kocaman tüm planlarını ilk yarıda gol bulup öne geçmek üzerine kurmuş.
Şenol Güneş’in amacının önce beraberlik olduğu belli. Üst üste gelen goller Fenerbahçe’nin moral üstünlüğünü ele almasına yol açtı. Kısa bir şaşkınlık yaşayan Trabzonspor oyun disiplini sayesinde maça ortak oldu. Uzun uzun maçın analizini yapmaya gerek yok. istediklerini yapan taraf Fenerbahçe’yi bu kadar dirençli beklemeyen ise liderdi. Maçın üç puandan da öte bir anlamı vardı sarı lacivertli ekip için. İki farklı skor olası puan eşitliği halinde Fenerbahçe’nin üstte kalmasını sağlayacaktı.
Kimse şaşırmasın
O yüzden yenecek golün bile çok anlamı vardı. Fenerbahçe’nin üç haftadır başka bir çizgiye geldiğini söylüyor ve yazıyorum. Bunda en büyük pay saha içinde özveriyle ve disiplinle savaşan oyuncuların. Fenerbahçe milyonlarca euro harcayan Beşiktaş’a ve Galatasaray’dan kopmuş durumda. Ama bu galibiyet bir rahatlama getirir, diğer rakipler küçümsenirse bu hava hemen dağılır. Trabzonspor maçın başında 7 puan avantajın rahatlığıyla oynamadı. En büyük hataları bu oldu. Sanki kaybederlerse şampiyon olamazlar havasındaydılar. Bu  yenilgiyi getirdi. Bu haftadan sonra yarış geçen yılki halini alırsa kimse şaşırmasın.
Yazarın Tüm Yazıları