4-4-1 oynamak

FUTBOLDA en kötü şey bir maçın bütününü, ‘Nasıl olsa bir gol atar kazanırım’ düşüncesiyle oynamaktır.. Rakip de bunu kabullenir gibi gözükür ve bütün maç boyu sizi uyutmanın yollarını arar..

Dünkü maç böyle bir 90 dakikaydı.. Belki Fenerbahçe çok gol pozisyonu buldu ama Gaziantep’in direncini kıracak oyun kurgusunu bir türlü oturtamadı..

Zayıf Malatya ve savunması çok açık veren Ankaragücü karşısında bulunan kolay goller Fenerbahçeli futbolcuları iyice rehavete sokmuştu. Mehmet’in füzeleri yerini bulmadı dün.. Anelka’nın güzel şutları da.. Kanatları da iyi çalışmadı Fenerbahçe’nin.. Ama her şeyin ötesinde maçın son dakikaya kadar 0-0 gitmesinin iki önemli nedeni vardı..

Nobre’nin yanlışı

Devre arasında gönderileceği konuşulan Nobre çok kötü günündeydi.. İlk yarıda 5 net pozisyonu harcadı. İkinci yarıda kale ağzında dokunamadığı toplar vardı.. Nobre’nin bir şeyi öğrenmesi gerek.. Cruzerio’da onu yedek bırakan neden de oydu.. Bir golcünün gol atabilmesi için kaleye mümkün olduğu kadar yakın oynaması ve gol vuruşlarında diri olması gerekir.. Nobre sürekli boğuşuyor.. Sürekli rakip stoperi sırtına alıp faul kazanmaya çalışıyor. Bunları yapacağına aralara sızmayı denese Anelka ve Alex’in paslarıyla her maç hat-trick yapar.. Fenerbahçe dünkü santrforuyla yeni bir düzen getirdi futbola.. 4-4-1..

Gaziantepspor’un mükemmel kademe anlayışı ve oyun disiplini Fenerbahçe’nin penaltı dışında gol atamamasının diğer nedeniydi.. Ve tabii ki kaleci Hasagiç.. Genç kaleci son derece yerinde hamlelerle Fenerbahçe’nin her kanat akınını kesti.. Penaltıyı Alex gibi bir usta kullanmasa kurtarma şansı bile vardı..

Eksik orta saha

Schalke maçı öncesi Daum, Ankara’da dört oyuncusunu dinlendirmişti. Dün de Aurelio’yu oynatmadı.. Ama hem Aurelio, hem Selçuk oynamayınca Fenerbahçe’nin orta sahası çok eksik kalıyor. Rakip iyi top çeviriyor ve hamle üstünlüğünü ele geçiriyor. Dünkü maç penaltıyla kayıpsız atlatıldı ama Almanya’da çok daha dikkatli olmak zorunda Fenerbahçe.. Çünkü bu takım 17. lig şampiyonluğundan çok, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde tur atlama amacıyla kuruldu..
Yazarın Tüm Yazıları