3 Eylül'e mendil dayanmaz

DENEYİMLİ magazin gazetecisi Ali Eyüboğlu’nun Milliyet’teki sütunundan duyurduğu habere bakılırsa 3 Eylül’de gözyaşları şelale olacak demektir memlekette...

Haberin Devamı

“Erdoğan belgeseli: Ustanın Hikâyesi” başlıklı yazıda, Başbakan’ın 3 Eylül’de Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yönetimindeki Beyaz TV’de canlı yayında olacağı belirtiliyor.
Ama bu canlı yayın bazı gazetecilerin “Efendim topu göğsünüzde yumuşatıp voleyi yapıştırabileceğiniz şekilde şavulluyorum; velinimetimiz, kıymetlimiz, biriciğimiz...” şeklinde soru yamulttukları programlardan farklı...
Osman Gökçek bir belgesel tadında olacağını, doğduğu günden başbakanlığına tüm hayatını kapsayacağını söylemiş.
Aylardır çalışmalar sürüyormuş, neler yapılmamış neler...
Mesela Türkiye’nin değişik illerinden çocuklar Başbakan Erdoğan’la ilgili görüşlerini anlatacaklarmış.
“Başbakan+çocuk= Dinmeyen gözyaşı” milli eğitim müfredatımızın yazılmasa da ezbere geçmiş formüllerinden, malumunuz.
Canlı yayındaki Sayın Erdoğan’dan çok ekran başındaki Bülent Arınç’ın durumu daha endişe verici olabilir, benden uyarması.
Bir 23 Nisan’da koltuğuna oturan çocuğa “Yetki sende, asarsın da kesersin de” demişti; oradan yürüyen çocuklar nerelere gider bilemem, belki ben bile ağlarım.
Sadece çocuklar değil, sanat ve spor dünyasından da ünlü isimler görüş belirtecekmiş.
Listedeki isimlerden Hidayet Türkoğlu’nun bir milli basketbol maçından sonra prim coşkusuyla yaptığı “Maddi manevi, laylaylaylay ooooo Tüüüürkiyee” tezahüratını “Maddi manevi, oooo Büüyük Usta” şeklinde remikslemesi yeterli olacaktır.
Keza yine listede yer alan sevilen sanatçılarımızdan Orhan Gencebay’ın da “Bence sen de haklısın, Büyük Usta zaten hep sen haklısın” şeklinde bir açılımı söz konusu olabilir.
Ya coşkudan ya musiki aşkından yine dökülür inci taneler...
Fakat tahminimce en çarpıcı bölüm klip yayını olacaktır. Osman Gökçek, “Usta Sipeşıl” kapsamında “11 bakan, genel başkan yardımcıları, grup başkan vekilleri ve iki büyük şehrin belediye başkanlarının” rol alacağı bir klipten bahsediyor.
Klibe bahis olan şarkıyı Işın Karaca ve Kubat seslendirecekmiş. Başbakan da bütün bu görüntüleri, şarkıları, yorumları canlı yayında yorumlayacak, söylemiş miydim?
Uzun lafın kısası 3 Eylül’de ani sağanak yağışlara ve heyelana karşı uyanık olmakta fayda var.
Oldu, bak yine gözlerim doldu.
Allah’ını seven üstüme kâğıt havlu atsın...

Yazarın Tüm Yazıları