‘21.30’dan önce gelme demedik mi ulan...’

HÜRRİYET Ankara İlave’nin birinci sayfasında “Zabıta gider işgal başlar” (7.8.2012) diye bir haber okuyunca gülümsedim. Ben de geçen gün karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum.

Haberin Devamı

Her gün 21.15 gibi 8-10 kişiden oluşan zabıta grubu Karanfil Sokak gökdelen tarafındaki girişe geliyor, sokağı yeni görmüş gibi yukarıdan 2-3 dakika seyrediyor ve dönüp Yüksel Caddesi’ne doğru caddeyi terk ediyorlar. İşte bundan sonra 21.30’da ülkemin, vergiden muaf yeri geldiğinde terör estirip devlet güçlerine meydan okuyan mutlu azınlık işportacıları arzı endam ediyor, tüm Karanfil Sokak boyunca.
Bu Türkiye Başkentinin ortasının alışıldık bir tablosu.
Esas olay geçen hafta Cuma günü oldu, yine bu zabıta grubu rutin gezisi sırasında, Karanfil metro girişinde, yanında karton levhalar olan bir kişiyi çağırıp dövmekten beter ettiler. Konuşmaları şu idi “Ulan biz demiyoz mu 21.30’dan önce, biz gitmeden gelme diye başımızı derde mi sokacaksın.”
Kulaklarıma inanamadım ama gerçek bu.
Bu kadar samimiyeti görünce bende işyerimi kapatıp orayamı gitsem diye düşündüm.
B. R.

Haberin Devamı

Taksi ve beyaz halk otobüslerine bir çare

- KIZILAY taksicilerin istilası altında. Akşam Maltepe yönünden gelip
Cinnah’a dönüşte yol boyu taksici dolu. Bu da trafikte kazalara neden oluyor, ayrıca kent için kötü bir görüntü oluşturuyor.
Yüksel AKPOYRAZ

- İŞİM gereği Ankara Ticaret Odası’na gidip geliyorum. Bazen dolmuşla, bazen de beyaz halk otobüsleri ile yolculuk ediyorum. Trafik denetimi olmadığı için, bilhassa halk otobüsleri tam bir trafik terörü estiriyorlar. Laftan sözden anlamıyorlar. Sinirlendikleri zaman araçlarını daha tehlikeli kullanıyorlar. Küçük araçlardan hiç çekinmiyor üzerine üzerine gidiyorlar, sanırsınız rallideler.
Metin KOCABAY

Altyapı çalışması neden durduruluyor

FERAH Sitesi sakinlerinin bir sorunu var, çözüm istiyorlar:
“Evimizin bulunduğu Çayyolu Alacaatlı Mahallesi Ferah Sitesi Serpmeleri ve civarında yaklaşık bir ay önce ASKİ tarafından atıksu altyapı çalışmalarına başlandı. Altyapı yatırım projesi kapsamında civarımızdaki sokaklarda çalışmalar tamamlanmışken, evimizin bulunduğu sokaktaki çalışma ise iskanı olmayan evinde oturan doktor kadın ve eşinin kendilerini iş makinesinin önüne atarak ekipleri engellemeleri nedeniyle yarım kaldı.
İskana aykırı olarak yola sıfır yaptıkları garajlarındaki fayansların döküleceğini ve arabaları ile çalışma süresince sokağa giremeyeceklerini belirterek komik gerekçelerle engel olmaktalar. Ayrıca hatırlı kişileri devreye sokarak çalışmaların durmasına sebep olduklarını da biliyoruz.
ASKİ ile yapılan görüşmelerden de bir sonuç alamadık, resmen bir aydır oyalıyorlar. Lağvedilen site yönetimi tarafından 25 yıl önce yapılmış ve zaman zaman çökmeler nedeniyle tehlike arzeden ve kapasitesi yetersiz olan atıksu kanalına mahkum kaldık.
Sorunumuza çözüm istiyoruz ve yarım kalan altyapı çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz.
Gökhan BEKTAŞ

Haberin Devamı

Hırsızlık artıyor huzurumuz kalmadı

BİZLER Batıkentin ilk yerleşim mahallesi, Tekgül Koop Evleri sakinleriyiz. Metro durağına 200 metre mesafedeki dubleks evlerde, hergün hırsızlık yaşıyoruz. Bıkkınlık, korku, herkesten şüphelenir insanlara döndük. Hergün vukuat var. Mahalle sakinleri, hemen hemen karakol polislerinin seceresini ezberlediler ama halen Batıkent’in göbeğinde hırsızlığa çare bulunamadı.
Servet KURU

Yazarın Tüm Yazıları