16 yılda %500 zam dünyada var mıdır

ANKARA halkına ülkenin en pahalı ve en kötü toplu taşım hizmetini veren, belediyecilik ile tüccarlığı karıştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi nedensiz ve fütursuz olarak ulaşım fiyatlarını bir kez daha artırmıştır.

Gökçek, zam gerekçesi olarak otobüslerde zarar ettiğini söylemektedir. Zarar ulaşım fiyatlarından dolayı değil, Gökçek’in basiretsiz ve beceriksiz yönetimi nedeniyle oluşmaktadır. Bu basiretsizliği metroda 16 yılda tek santim ray döşeyemeyerek yada Ankara’yı çöle çevirme rezaleti ‘başarısı göstererek’ Ankaralı ile birlikte tüm dünyaya da göstermiştir. EGO gelirlerinin nereye harcandığı şeffaf değildir, bunlar kamuoyunda saklanmaktadır. Otobüs işletmesi bütçesinden nerelere, kimlere fon aktarıldığı izlenememektedir.
Doğalgaz ve ASKİ kurumlarının nasıl içinin boşaltıldığı hangi yandaş atölyelerin holding yapıldığı sorgulanmalıdır.
ASKİ’nin nasıl bir yabancı bankaya ipotek verildiği ortadadır ama EGO hesapları ortada yoktur.
Bu zammın sebebi ulaşım sistemlerinin zarar etmesi değil yandaşı minibüs ve otobüs firmalarının karını katlama arzusu değil midir?
Üç yıl içinde bilet fiyatlarına %100 zam, 16 yılda tam bilette 500 kat zam Ankaralıya Melih Gökçek’e türü bir zulumdür. Gökçek’in hükümeti işçiye ayda 30 TL zam veriyor ona da Gökçek gözünü dikiyor.
Bu tüketicilerin yaşam hakkına, anayasada yazılı seyahat özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Ankaralı tüketiciler bu saldırıya karşı meşru savunma haklarını kullanacaklardır. Hükümet ve Gökçek zam bombardımanları içinde tüketicilerimize yeni yıl dileği olarak, en büyük hediye olan AKP’siz hükümet, Gökçek’siz Ankara diliyoruz.
Ali ÇETİN

CHP’li Çakmak’dan Ayşe Sucu yorumu bekliyoruz


SORU: CHP PM’nin ilahiyatçı yeni üyesi Çakmak, Diyanet İşleri Vakfı Kadın Faaliyetleri Müdürlüğü’ndeki görevinden alınan Ayşe Sucu hanımefendi için acaba neden ağzını hiç açmıyor? İlk fırsatta “Nakşibendi şeyhi torunuyum ve Gülen bilge bir kişidir” diyen CHP yöneticisi acaba bu tür konulara karşı konuşmak için neyi bekliyor?
Fikret YOLAÇAN

Etik değil


MESA Çamyolu Sitesi’nde oturuyorum. Sitemizin önü yıllardır asfalt dökülmediği için yazın toz kışın çamur deryası şeklinde. Sürekli bir yerler kazılıyor ve o şekilde bırakılıyor. Sizin aracılığınızla sesimizi duyurmak istiyoruz. Asfalt dökülmeyişinin nedeni olarak son belediye seçimlerinde Çayyolu semtinden AKP hükümetine oy çıkmaması gösteriliyor. Eğer bu doğru ise bu düşünce tarzı hiç de etik değil. Hükümetin her vatandaşına aynı mesafede duruş sergilemesi gerekir diye düşünüyorum.
Nazan CEPNİLİ

Biyolog’a vur


HANGİNİZ beni ciddiye alır bilmiyorum o yüzden herkese göndermeye çalıştım bu postayı. 2010 lisans KPSS tam 20.000 biyolog girdi. Böyle olmasının sebebi istihdamın çok az olması. Sağlık Bakanlığı yok denecek kadar az kadro açıyor (bir elin parmak sayısını geçmiyor). İlaç firmalarıda ilaç fiyatlarının düşmesinden dolayı sürekli eleman çıkartıyorlar. Mağduriyetimize verilebilecek en güzel Gazi Üniversitesi’nin açmış olduğu 3 biyolog kadrosuna tam 1420 biyolog başvurdu. Lütfen bizi görmezden gelmeyin. Yavuz SELİM
Yazarın Tüm Yazıları