15 dakikada rüya gibi bir cilt

Artık yorgun kış cildine veda etme zamanı... Bahara kusursuz girmek için ihtiyacınız olan süre sadece 15 dakika. İşte pratik enerji bakımları ve makyaj trendleri...

Sağlıklı bir cilt tonuna giden yol, öncelikle düzenli bir kan dolaşımından geçer. Hücrelerin oksijen alımını güçlendirmek için ihtiyacınız olansa, cildin mikrosirkülasyonunu harekete geçiren vitamin, mineral ve oligo element içeren bakım ürünleridir.
İlk adımda, hızlı bir peeling uygulaması cildinize pembemsi bir ışıltı kazandırır. Ekstra bir bakım içinse önerimiz kesinlikle ampul ve serumlar... Bu konsantre bakımları tek doz halinde uygulamanız mümkündür.
Hassas ama yine de hızlı bir sonuç için yüksek konsantreli serum bulunduran maskeler de uygulayabilirsiniz. Üstelik böyle bir bakım programı için fazla zaman harcamanıza gerek yoktur.
Pratik bakım ürünlerinden biri de bakım yapan yüz spreyleridir. Sprey formundaki serumlar, cildin 10 saniye içinde bakımını gerçekleştirir.
Artık size kalan 5-10 dakikayı da makyajınıza ayırabilirsiniz. Bildiğiniz gibi eflatun ya da şeftali tonlarındaki pigmentler cilde kadifemsi bir görünüm kazandırıyor.
Unutmamanız gereker bir nokta da şu: Makyajda önemli olan, ışığı doğru kullanmak. Bunun için yeni nesil fondötenlere başvurabilirsiniz. Bu ürünlerin içeriklerindeki ışığı yansıtıcı pigmentler geniş gözenekleri ve ince çizgileri ustalıkla gizliyor.

TAZE BİR DOKUNUŞ

Tende enerjik görünüm için son nokta kesinlikle allık... Yüzün tamamının ışıltıyla parlaması için allığınızı sadece elmacık kemiklerinize uygulamakla yetinmeyin. Fırçanıza aldığınız bir miktar ürünü şakaklara, saç diplerine, çeneninizin alt ucuna ve kaş kıvrımlarına da yayın. ısterseniz pembe isterseniz sıcak bronz tonlarını tercih edebilirsiniz.

EDİTÖRDEN...

Makyajınız ışıldasın
Yüksek teknoloji ürünü “Layla Rollover”lar, makyajınıza ekstra ışıltı katıyor. ınci tozu içeren ve kullanımı son derece kolay olan ürün sayesinde göz, yüz ve dudak makyajınızda harikalar yaratmanız mümkün. Işıltılı ve hafif bir dokuya sahip olan, 6 farklı renk seçeneği bulunan ürün, 3 boyutlu bir görüntü elde etmek için gerekli molekülleri de içeriyor.

Lekesiz ciltlerin sırrı
Christian Breton laboratuvarları, cilde iki aşamada yoğun beyazlık ve ışıltı kazandıracak “Cellular Booster&Recovery Mask Expert”i kadınların hizmetine sundu. Bu hızlı bakımın ilk adımı leke giderici Mela-C kompleks içeriyor. Cellular Booster, tahrişi engelleyen ve cilde ışıltı kazandıran aktif içerik özelliği ile cildi yatıştırıyor. Recovery Mask Expert ise ölü hücreleri yok ediyor, beyazlatıcı ajanları harekete geçiriyor. Cellular Booster & Recovery Mask kullanımı ile yaşlılık lekeleri, çiller ve pigmentasyon azalıyor. Antioksidanlar cildi dış etkenlerden korurken, ileride oluşabilecek renk bozulmalarını önlemeye de yardımcı oluyor.

Tasarımın ıtalyanca’sı
Sergio Tacchini’nin genç, dinamik ve iyi karakterli erkeklerden ilham alan “Classic” serisi, güzelliği kendilerine verilmiş bir hediye olarak gören erkeklere doğallık ve rafine bir tarz sunuyor. Seri, tende tazelik hissi bırakan ve zamanın doğru yerinde olduğunuzu hissettiren nota harmanıyla, parfüm dünyasında bir adım öne çıkıyor.

Bob’lanmaya hazır mısınız?

Cesaret daha çok, sürekli göz önünde olanların işi... Onlar seçimlerini özgürce yapabilme şansına sahipler. Ama abartının da eleştiri bombardımanına tutulma riski yarattığını unutmamalı...
Tabii risk almadan sonuca ulaşmak her zaman mümkün değil. Bunu en iyi bilen isimlerden biri de ıngiliz model Agyness Deyn... Giyim tarzıyla olduğu kadar sık sık değiştirdiği saç modeli ve rengiyle de dikkat çeken Deyn’in, kendisini platin sarıya boyadığı kısacık saçlarıyla hatırlayanlara bir sürprizi var. şimdilerde platinin yerini siyah almış durumda...
80’lerde çok moda olan ve Fransız şarkıcı Mirelle Mattheau’nün adıyla anılan bu kesim, yez sezonunda modacılara da ilham veriyor. Tasarımcıların yaz sezonunda podyumlarda bolca yer verdiği Bob modeli saçlar, Agyness Deyn’e de yakışmış doğrusu.
Ayrıca Anna Sui, Proenza Schouler ve Philip Lim gibi lüks markaların yaz koleksiyonlarını sunan modeller de Bob model saçlarıyla dikkat çekiyor.

Yaz gelmeden gençleşin

Anti-aging ve cilt yenilenmesi alanında önemli yere sahip olan karbondioksit lazerler, teknolojinin ilerlemesiyle çok kısa sürede etkili sonuçlar vermeye başladı.

Güneş hasarları, akne izleri ve yaşa bağlı cilt sorunlarının, fraksiyonel lazer teknolojileri ile tedavi edilmeye başlanması son iki yıldır dünyada yükselen bir trend. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seyfi Akbay, bu çeşit lazer teknolojilerinin etkinliğinin, yüzdeki problemlere göre değişkenlik gösterdiğini belirtiyor:
“Fraksiyonel CO2 lazerlerin en büyük özelliği, anti-aging ve kırışıklık tedavilerinde iyileşme sürelerini ve yüzde oluşan kızarıklıkları neredeyse 3-4 güne kadar indirmiş olması... Ergenlik döneminden kalmış akne izleri, leke problemleri ve kırışıklıkların tedavisinde de etkili yöntemlerden biri kabul edilen ‘fraksiyonel CO2 lazer’, ciddi zarar görmüş ciltler için bile dramatik sonuçlar verebiliyor.”

DERİN KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULABİLİRSİNİZ

* Fraksiyonel CO2 lazer, cildin yüzey katmanları içinde suyu buharlaştırarak cildi ısıtıyor. Bu da yeni kolajen üretimini başlatıyor.
* Cildin epidermal tabakasının hasarlı bölümleri de hassas ve kontrollü bir şekilde tedavi edilebiliyor. Yoğun tedavi, kırışıklıkların, çizgilerin görünümünü azaltıyor hatta bazılarını tamamen yok edebiliyor.
* Leke problemlerinde yüz, boyun ve el üstünde kullanılabiliyor.
* Dudak kenarlarları, göz çevresi ve göz kapakları gibi hassas bölgelerde de iyi sonuç veriyor.

Selülitler bizden korksun!

Selülit kadınların korkulu rüyası... Üstelik baharla birlikte kendini daha fazla hissettirmeye başlıyor. Beslenme alışkanlıkları da bu konuda etkili. Clarins’in en son bilimsel gelişmelere dayanarak yarattığı “Clarins Lift Minceur Haute Definition Coffre” ürünü, yaza hazırlanırken kadınlara kusursuz vücutlar vaat ediyor.
Ürünün içeriğindeki inceltici özelliği kanıtlanmış 8 bitki özü, yağların atılmasına ve drenaja yardımcı oluyor, yağlı dokunun gelişmesini yavaşlatıyor. Ayrıca cildi pürüzsüzleştiriyor, sıkılaştırıyor ve kalitesini artırıyor. Ürün, Tekin Acar mağazalarında şu sıralar 200 ml fiyatına 300 ml avantajıyl 116 liraya satılıyor.

SELÜLİTLE SAVAŞTA BUNLARA DİKKAT

* Tuz ve şeker tüketimini azaltın.
* Günlük protein ihtiyacınızı karşılayın.
* Bol meyve ve sebze tüketin.
* Yağlı ve kızartılarak hazırlanmış besinlerden kaçının.
* Alkol ve sigara tüketimini azaltın.
* Kahve, çay, kola ve sodadan uzak durun.

KATILIN, KAZANIN
“Selülite karşı etkili ve inceltici özelliği ile bilinen aktif madde hangisidir?” sorusunun cevabıyla birlikte www.tekinacar.com.tr adresine ad, soyad, adres vs. bırakan her 50. kişi 75 ml “Clarins Creme Masvelt” kazanıyor. Hediyeler 15 adet ile sınırlı. Bu uygulama web sitesinde 26-28 Mart tarihleri arasında aktif olacak.

GEÇEN HAFTANIN KAZANANLARI
---------------------------
Geçen haftanın Burberry kazananları
1- Aladdin Karanlık
2- Ethem Peker
3- Fatma Yüksek
4- Ferida Akgün Sıpcıkoğlu
5- Gülter Uyar
6- Nehir Yılmaz
7- Reyhan Demir
8- Sabiha Çadırcı
9- Sertaç Doruk
10- Zehra Banu şen

Geçen haftanın Guerlain kazananları
1- Ayten Anlar
2- Erman Baltacı
3- Esra Ertaş
4- Fahri Cevval
5- Hatice Uçur
6- Hülya Özdanışman
7- İlhan Kırbaş
8- Melek Ustabaşı
9- Nurhan Kaya
10- Recep Kahraman
Yazarın Tüm Yazıları