Sorgun’da, Proje Danışmanlığı Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sorgun’da, Proje Danışmanlığı Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 13:43

Haberin Devamı

YOZGAT (AA) - Yozgat ve ilçelerinde başlatılan Eğitimde Kaliteyi Artırma (EKAP) Projesi kapsamında Sorgun ilçesinde "Proje Danışmanlığı Eğitimi" düzenlendi.

Sorgun Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’ndaki eğitim programının açılışında konuşan Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, programla geçen yıllara oranla daha fazla proje üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Eğitimle matematik, fen bilgisi ve teknoloji öğretmenlerinin, proje danışmanlığı konusunda becerilerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Ekinci "Bu eğitimde, günümüzde önemli hale gelmiş olan proje tabanlı yaşamayla ilgili temel kavramların benimsenmesi ve eğitim-öğretim alanındaki değişikliklerin önceden görülebilme stratejileri konusunda farkındalığın artırılması ve uygulamaya geçirilmesi için yapılabilecekler önemsenmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata da temel fen ve teknik bilimlerle yakın branşlarda dersleri yürüten öğretmenlerin, öğrenci projelerine rehberlik etmelerine yönelik geliştirilen Proje Danışmanlığı Eğitiminin, içerik ve şekil bakımından Sorgun için ilk olduğunu kaydetti. Böyükata, eğitim kapsamında teorik bilgi içeren sunumlar, uygulamalı atölye çalışmaları ve etkileşimli grup tartışmaları gerçekleştirileceğini anlattı.

Programa, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin, Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yusuf Pandır ve Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin ile temel fen ve teknik bilimler öğretmenleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!