Van Gölü etrafını bisikletle turladılar

Güncelleme Tarihi:

Van Gölü etrafını bisikletle turladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 10:35

Van Gölü etrafını bisikletle turladılar

Haberin Devamı

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)- VAN Patika Doğa Sporları Kulübü bisiklet grubu tarafından farkındalık oluşturmak ve Van gölünün turizme kazandırılması amacıyla  Van Gölü etrafında  bisikletle tur atıldı.
Patika Doğa Sporlari Kulübü bisiklet grubundan 4 sporcu,  Van'dan başlayarak sırasıyla göle kıyısı olan Edremit, Gevaş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Muradiye ilçelerini bisikletle geçti. 3 gün boyunca yaklaşık 380 kilometre pedal çeviren sporcular, Van gölünün çok büyük bir değer olduğunu ve sahip çıkılmasını istedi.
BİSİKLET TUTKUNLARI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR PARKUR
Patika Doğa Sporları Kulübü üyesi İhsan Geylan, bisiklet tutkunları için Van Gölü etrafının çok güzel bir parkur olduğunu söyledi. Geylan, "Amacımız, hem Van Gölü’ne karşı farkındalık oluşturmak hemde Van Gölü kıyılarının bisiklet kullanımına ne kadar uygun olduğunu göstermekti. Çünkü bu güzergah üzerinde inanılmaz bir doğa ve kültür mirası var. Van'dan bisiklet turuna çıkan birisi Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nı, Adilcevaz Aygır Gölü'nü, Erciş Balık Bendi'ni, Muradiye Şelalesi'ni, Van Kalesi'ni ve Akdamar Adası'nı görüp gezebilir. Buradan tüm bisiklet tutkunlarını Van'a davet adiyorum" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!