Bakan Kılıç’tan, AIDS’li çocuğa Galatasaray forması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıç’tan, AIDS’li çocuğa Galatasaray forması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:14

Bakan Kılıç’tan, AIDS’li çocuğa Galatasaray forması

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - GENÇLİK Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla Şanlıurfa’da tedavi olduğu sırada HIV virüsü bulaşan Yusuf Ç.’ye hediye olarak Galatasaray forması gönderdi.
Şanlıurfa’da 2008 yılında 1.5 yaşındayken üzerine kaynar su bulunan çaydanlık devrilen ve vücudunun sol bölümünde yanıklar oluşan, bu nedenle tedavi gördüğü hastanede verilen kanda HIV virüsü tespit edilince tedavi gören 10 yaşındaki Yusuf Ç.’ye, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 1 Aralık Dünya AIDS gününde, imzaladığı Galatasaray formasını İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş aracılığıyla sarı-kırmızılı ekibin maçlarını tribünde izlemek istediğini belirten Yusuf Ç.’ye, ulaştırdı. AIDS’li Yusuf Ç.’nin oturduğu Uğurlu Mahallesi’ne giderek formayı teslim eden Keşküş, "Bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla Yusuf Ç.’nin hayalini gerçekleştiriyoruz. Bakanımız basında çıkan haberlerin ardından Y.Ç.’yi Galatasaray maçına davet etti. Bakanımızın talimatlarıyla alınan Galatasaray forması ile topu Yusuf Ç.’ye hediye ettik. Önümdeki haftalarda oynanacak olan Galatasaray-Akhisar maçına Yusuf Ç.’yi maça götüreceğiz."
Bakan Kılıç’ın gönderdiği formayı giyerek teşekkür eden Yusuf Ç., türbinde Galatasaray maçını izlemek için sabırsızlandığını söyledi. Baba Mehmet Ç. ise hastalığın pençesine düşen oğlunu 1 Aralık Dünya AİDS'liler gününde unutmayan Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!