Vezirköprü'de kan ve organ bağışı kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Vezirköprüde kan ve organ bağışı kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 16:53

Vezirköprü'de kan ve organ bağışı kampanyası

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, kan ve organ bağışı için düzenlenen kampanyaya tam destek verdi.
Vezirköprü'de bir anaokulu yönetimi tarafından başlatılan kan ve organ bağışı kampanyası, ilk günden ilgi gördü. Kampanyaya kan bağışında bulunarak katılan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Organ ve kan bağışı, insani görevimizdir" dedi. Vezirköprü Zübeyde Hanım Anaokulu, 'Kanımı Bağışlıyorum Yarının Büyüklerine Destek Oluyorum' adlı bir projeye imza attı. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis de okulu ziyaret ederek projeye destek verdi. Kan bağışında bulunan Başkan Edis, okul yöneticilerini ve öğretmenlerini proje nedeniyle kutlayarak, "Herkese örnek oldunuz" dedi.

ORGAN BAĞIŞÇISINA TEŞEKKÜR ROZETİ
Başkan Edis, ziyareti kapsamında, organ başığında bulunan Yahya Ay isimli vatandaşın teşekkür rozetini de taktı. Başkan İbrahim Sadık Edis, "Toplumumuzda organ bağışı oranı maalesef halen çok düşük oranlarda. Türkiye'de bugün 60 bin kronik böbrek yetmezliği yaşayan hasta var. Bunlardan birisi biz de olabiliriz. İşte böyle düşündüğümüzde bile organ bağışının ne kadar önemli, ne kadar hayati olduğunu anlayabiliriz. Bu nedenle Yahya Ay kardeşimi kutluyorum" diye konuştu.

VEZİRKÖPRÜLÜLERE 'KAN BAĞIŞI' ÇAĞRISI
Başkan İbrahim Sadık Edis ayrıca, kan bağışının da önemine dikkati çekerek, "İnsanın ne zaman kana ihtiyaç duyacağı belli olmaz. Bu nedenle her fırsatta kan bağışında bulunmalıyız. Düzenli kan bağışında bulunmak yardımlaşma adına da önemlidir. Vezirköprülüleri kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!