Uyuşturucu ticareti sanığına 15 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu ticareti sanığına 15 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 13:44

Uyuşturucu ticareti sanığına 15 yıl hapis

Haberin Devamı

Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Ferhat Çakmak, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan eşi ve kayınvalidesinin de aralarında bulunduğu 8 kişi ise beraat etti.
Olay 2015 yılı Aralık ayında meydana geldi. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 kilo 770 gram bonzai ile yakalanıp savcılık talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan A.B.'nin İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu madde getireceğini belirleyip takibe aldı. Yapılan takip sırasında şüphelinin İstanbul'dan Ferhat Çakmak ile birlikte uyuşturucu madde getirip yılbaşında Karadeniz Bölgesi'ndeki illere satacağını belirledi. Ekipler, Ferhat Çakmak'ın İstanbul'dan aldığı 820 gram bonzai yapımında kullanılan hammadde ve 3 bin 771 ecstasy hapı otomobilin bagajındaki gizli bölmeye saklayıp eşi 34 yaşındaki G.Ç. ve kayınvalidesi 55 yaşındaki G.I.'yı da yanına alarak Samsun'a gelmek üzere yola çıktığını belirleyerek önlem aldı.
Polis, otomobili Samsun- Ankara karayolu kent merkezi girişinde durdurmak istedi. Şüphelinin eşi G.Ç.'nin kullandığı otomobil polislerin 'Dur' ikazına uymayıp kaçmaya başladı. Ancak kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı. Polis otomobilde yaptığı aramada bagajındaki gizli bölmede saklanan bonzai hammaddesi ile ecstasy hapları buldu. Şüphelilerin uydu aracılığıyla takip edilmemek için kendilerine ait cep telefonlarının bataryalarını çıkarıdıkları da tespit edildi. Olayla bağlantısı olan A.B. de gözaltına alındı. Yapılan incelemede ele geçen hammade ile 40 kilo bonzai yapılabileceği belirtildi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 4 şüpheliden G.Ç. ve annesi G.I. ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakılırken Ferhat Çakmak ile A.B. uyuşturucu ticareti yapmak suçundan haklarında işlem başlatıldı. 
İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen A.B. nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılırken, Ferhat Çakmak tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada daha sonra gözaltına alınan 5 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere nöbetçi mahkemece serbest bıraktı. 
Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu olarak yargılanan Ferhat Çakmak bugünkü karar duruşmasında hazır bulunurken tutuksuz yargılanan 8 sanık duruşmaya geldi. Daha önceki duruşmalarda, "Maddi sıkıntım vardı.  Eşimle ayrılmak üzereydim. İstanbul'dan bir aile dostumdan uyuşturucuları alıp Samsun'a getirerek satacaktım. Bu dostum bana bir kutu verip Samsun'da alacaklarını söyledi. Ancak kutuda ne olduğunu bilmiyordum. Araçtaki uyuşturucudan eşimin ve kayınvalidemin haberi yoktu" diyen Çakmak son savunmasında, "Daha önceki duruşmalarda da dile getirdiğim gibi işlerim bozulduğu için çıkış yolu olarak bu gözüktü" diye konuştu.
İfadeyi tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi. Eşi ve kayınvalidesinin de içlerinde bulunduğu 8 tutuksuz sanığın ise beraatlerine karar verildi.
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!