Rize’de genç girişimcilere sertifikaları verildi

Güncelleme Tarihi:

Rize’de genç girişimcilere sertifikaları verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 13:09

Rize’de genç girişimcilere sertifikaları verildi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürlüğü’nce ‘Kariyer Günleri ve Girişimci Eğitim Sertifika’ töreni düzenlendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, İŞKUR Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz ile genç girişimciler katıldı. Törenin açılışında konuşan İŞKUR Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Rize’de iş ararken kendi işini kuran genç girişimcilerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, Rize’nin Türkiye genelinde bu alandaki en başarılı 15 il arasında yer aldığını söyledi. Kaya, Rize’ye yeni bir İŞKUR binası kazandırmak istediklerini de bunun için arazi arayışı içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Törende konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş’da, toplumun her geçen gün geliştiğini belirterek iş kollarının artık kariyer ve iş bölümü gerektirdiğini söyledi. Bektaş, “Bu süreçte nitelikli eleman yetiştirmeye ihtiyacımız var. Son dönemlerde İŞKUR Müdürlükleri ile Ticaret ve Sanayi Odalarının bu yönde projeler üretmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın da bu çalışmaları destek vermesiyle olumlu sonuçlar almaya başladık. Nitelikli iş gücü önemli. Rize’de turizm denen bir olgu var. Bu olgunun içini doldurmalıyız. Turist gittiği yerde rahat etmek, kendisine sunulan hizmetten memnun kalmak ister. Biz de bu hizmeti turiste sunmalıyız ki geri döndüğünde bizi tavsiye etsin ve bizi tanıtsın. Turizm için sadece tesisleşmek yetmez. Bu olgunun içini tam anlamıyla doldurmak için nitelikli eleman yetiştirmemiz lazım. Bu durum sadece turizm sektörü için geçerli değil. Sanayiden tarıma bütün iş kollarında buna ihtiyacımız var” dedi ve genç girişimcilere başarılar diledi.

Programın son bölümünde projeye kaktı sağlayan işletme temsilcilerine Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından teşekkür plaketi verildi, sertifika almaya hak kazanan 48 genç girişimciye de sertifikaları dağıtıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!