AK Parti'li Avcı: Rize- Artvin Havalimanı'nın doluluk oranı yüzde 93,6

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Avcı: Rize- Artvin Havalimanının doluluk oranı yüzde 93,6
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 16:52

AK Parti'li Avcı: Rize- Artvin Havalimanı'nın doluluk oranı yüzde 93,6

Haberin Devamı

Mehmet Can PEÇE/RİZE, (DHA)- AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize- Artvin Havalimanı ile Trabzon Havalimanı’nın kamuoyunda kıyaslanmasına ilişkin konuştu. Avcı, Rize-Artvin Havalimanı’nın doluluk oranının yüzde 93,6 olduğunu belirterek, “Temmuz ayında bir rekor kırıldı. Bir ay içerisinde 123 bin yolcu taşımışız. Bu da Rize-Artvin Havalimanı’nın gelecekte nasıl bir yolcu taşıma potansiyeline ulaşacağını bize gösteriyor. Yurt dışı seferlerimizde başladı. İnşallah bunları da arttıracağız” dedi.
AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, son günlerde kamuoyunda yapılan Trabzon Havalimanı ile Rize- Artvin Havalimanı’nın karşılaştırılmasına ilişkin Rize- Artvin Havalimanı yetkilileri ile bir araya geldi. Havalimanı ile ilgili güncel verileri alan Avcı, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trabzon Havalimanı ile Rize- Artvin Havalimanı’nı kıyaslamanın haksızlık olduğunu belirten Avcı, “Trabzon Havalimanı ile Rize-Artvin Havalimanı arasında bir mukayese var. Gerçekten kendi havalimanımıza haksızlık yaptığımız kanaatindeyim. Bir tarafta 50-60 yıllık bir havalimanı var, yani bütün kurumları ile teşekkül etmiş, acenteler oluşmuş, turizm şirketleri oluşmuş, oteller oluşmuş, turizm alt yapısı oluşmuş, bağlantılar oluşmuş. Bir tarafta ise 1 yıllık bir havalimanı var. Bu iki havalimanını eşitmiş gibi mukayese etmek doğru değil. Yavaş yavaş koşullar zaten oluşuyor. Turizm şirketleri oluşuyor, acenteler gelişiyor, Orta Doğu bağlantıları yapılıyor, Avrupa bağlantıları yapılıyor” dedi.
‘BİR AY İÇERİSİNDE 123 BİN YOLCU TAŞIMIŞIZ’
Rize-Artvin Havalimanı’na ilişkin temmuz ayı verilerini paylaşan Avcı, “Sefer sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuşmuştuk, ilgili bakanımız ile de konuştuk. Gerekli talimatlar da verildi. Sefer sayılarının arttığının ispatı da temmuz ayında bir rekor kırıldı. Bir ay içerisinde 123 bin yolcu taşımışız. Bu da Rize-Artvin Havalimanı’nın gelecekte nasıl bir yolcu taşıma potansiyeline ulaşacağını bize gösteriyor. Yurt dışı seferlerimizde başladı. İnşallah bunları da arttıracağız. Başka ülkelere de seferlerin olması için başvuruları yaptık, yurt dışı seferlerini de arttıracağız. Yurt içinde başka illere koyabileceğimiz seferlerle ilgili hem şirketlerle hem de ilgili bakanımız ile gerekli görüşmeleri yaptık. Sayın Bakanımız da görüşme yapacağını söyledi. İzmir için ve Antalya için belki bir çalışma yapılabilir. Bununla ilgili çalışmayı da Bakan Bey takip ediyor. Ulaştırma Bakanımızı da Rize’ye davet ettik zaten. İnşallah bu huşuların takibini yerinde incelemiş olacağız” diye konuştu.
‘DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 93,6’
Rize’nin turizm potansiyelinin iyi olduğuna dikkat çeken Avcı, “Ayder bizim ürünümüz, Huser bizim ürünümüz, Pokut bizim ürünümüz, Çat bizim ürünümüz, İkizdere bizim ürünümüz. Bu ürünü pazarlayacaksak biz kendimiz pazarlayacağız ve bu şehir üzerinden pazarlamamız lazım. Bununla ilgili de Rize siyaseti olarak Rize’yi kimseye ezdirmeyeceğimizi hemşehrilerimiz yakından biliyorlardır. Bakan arkadaşımız da konuyla yakından ilgileniyor. Uçak seferiyse uçak seferi, teknik ihtiyaçlarsa teknik ihtiyaçlar, hepsini gidereceğiz ve bu havalimanını daha iyi bir hale getireceğiz. Rize-Artvin Havalimanı 1 yılda 1 milyon yolcu taşıyabilecek kapasiteye ulaştı. Uçağı olmayan bir havalimanı bu yolcuyu taşıyabilir mi? Her geçen gün bu sayı artıyor ve artmaya devam edecek. Ne kadar çok kişi buraya gelmek isterse o kadar kişiyi taşıyacağız. Doluluk oranımız yüzde 93,6. Bu yolcu potansiyeli elimizi çok güçlendiriyor” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!