Niğde'de 'Geleneksel Niğde Eğitimde İyi Örnekler' yarışması

Güncelleme Tarihi:

Niğdede Geleneksel Niğde Eğitimde İyi Örnekler yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2024 14:09

Niğde'de 'Geleneksel Niğde Eğitimde İyi Örnekler' yarışması

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlıklı yaşam temalı 'Geleneksel Niğde Eğitimde İyi Örnekler' yarışmasında finale kalan eserler sergilendi.

İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde toplam 45 okulun yarıştığı yarışmada öğrenciler yaptıkları projeleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan jüriye sundu. Jüri üyeleri tarafından yapılan ön eleme sonucunda 26 proje finalde sergilenmeye hak kazandı. Finale kalan eserler Öğretmenevi'nde sergilendi. Her yıl değişik temalar üzerinde projeler yaptıklarını ifade eden Milli Eğitim İl Müdürü Halil İbrahim Yaşar, “Bu yıl sağlıklı yaşam olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yarışmamıza okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde toplam 45 okul katıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Akademisyenlerinden oluşturduğumuz jüri 45 okuldan değerlendirme yapıp 26 okulumuz burada sergi açmaya hak kazandılar. Burada da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 1’inci, 2'inci ve 3’üncüleri belirleyeceğiz. Burada dereceye giren okullarımıza ödüller verilecek” dedi.

Haberin Devamı

Etkinliğe katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, dünyada ve Türkiye'de ciddi sağlık sorunlarının olduğunu, sağlıklı yaşamın hayatın her alanında uygulanmasını işaret ederek, projelere katkıda bulunan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!