Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 11:23

- Kütahya Hava Şehitliği'nde anma programı düzenlendi

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Kütahya Hava Şehitliği'nde tören yapıldı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat tarafından anıta çelenkler bırakıldı.

Törende konuşan Hava Piyade Yüzbaşı Halil İbrahim Özdemir, Türkiye'nin bağımsızlığı uğruna hayatlarını seve seve feda eden şehitleri şükranla yad ettiklerini söyledi.

Bugünün, yurdun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin Hakk'a yürüdükleri gün olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Bugün, Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Mohaç'ta, Yemen'de, Galiçya'da, Kafkasya'da, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Kore'de ve Kıbrıs'ta, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin Hakk'a yürüdükleri gündür. Bugün, 'Şehitlik, askerin son rütbesidir' deyip oğlunu tertemiz alnından öperek son yolculuğuna uğurlayan ana ve babaların günüdür. Bugün, barutun kanla, kanın canla, canın vatanla, vatanın bayrakla destanlaştığı gündür. İşte bu sebepledir ki 18 Mart, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Şehitler Günü' olarak kabul edilmiştir."

Haberin Devamı

Tören, Kur'an-ı Kerim okunması ve şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!