Şaphane’de Öğretmenlere “Öğrenci Koçluğu” Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Şaphane’de Öğretmenlere “Öğrenci Koçluğu” Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 16:04

Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından imzalanan protokolle ilçede görev yapan öğretmenlere“ Öğrenci Koçluğu” eğitimi veriliyor.

Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı tarafından imzalanan protokolle ilçede görev yapan öğretmenlere“ Öğrenci Koçluğu” eğitimi veriliyor.
Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Zafer Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul edilen “Öğretmenim İle El Ele Başarıya Doğru” projesi kapsamındaki öğretmen “Öğrenci Koçluğu” eğitimleri başladı.
Öğretmenlerin mesleki tecrübelerini arttırmak pratiklerine zenginlik katmak, öğrencilerle ve velilerle daha etkili bir iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla Şaphane Öğretmenevinde düzenlenen “Öğrenci Koçluğu” eğitimi KCS Eğitim ve Danışmanlık ve Koçluk Akademisinden Saadet Özdilek ve Seyit Caner Kutlucan tarafından verildi.
Şaphane İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz, “Öğrenci Koçu öğrencilerin okul performansını arttıran sınavlara hazırlanırken daha başarılı olmalarını sağlayacak bir takım beceri ve bilgileri öğrencilere kazandıran çok özel bir hizmettir. Giderek hızlanan ve değişen dünyada çocuklarımızın eğitim aldığı sistemde başarılı olabilmeleri için bazı temel becerileri kazanmaları gerekmektedir. Özellikle öğrenmeyi öğrenmek, çalışma ve başarma motivasyonlarını arttırmak bu becerilerin başında geliyor. Öğrenci Koçluğu, öğrenciye bu becerileri kazandırırken anne ve babalara da çocuklarına karşı tutumlarında destek sunar. Bu eğitimle birlikte öğretmenlerimiz eğitim kurumlarında daha profesyonel daha fazla çalışan ve öğrencileri en iyi şekilde anlayabilecek ve öğrencilerin kendilerini bulmalarına yardımcı olabilecek bir rehber haline gelmeleri sağlanacaktır” dedi.
Düzenlenen eğitim faaliyeti sonunda, programa katılan İlçe Kaymakamı Asım Solak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz tarafından ilçe okullarında görev yapmakta olan 25 öğretmene “Eğitim Koçluğu” sertifikası verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!