Kütahya’daki Şehir Hastanesi inşaatı son aşamasına geldi

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’daki Şehir Hastanesi inşaatı son aşamasına geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 16:28

Kütahya’daki Şehir Hastanesi inşaatı son aşamasına geldi

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- SAĞLIK Bakanlığı’nca Kütahya’da yapımı son aşamaya gelen Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 610 yatak kapasiteli şehir hastanesinde travma acil, yetişkin acil, çocuk acil ve kadın doğum acil girişleri olduğunu belirterek, “Bütün bu hizmetler vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmetine ulaşmasıyla ilgili” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nca Kütahya’da yapılan 610 yataklı şehir hastanesinin inşaatı son aşamasına geldi. AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Evliye Çelebi Mahallesi’nde yaklaşık 150 bin metrekarelik alana yapılan hastane inşaatında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden hastane inşaatı hakkında bilgi alan AK Parti heyeti, şehir hastanesinin kent için çok önemli olduğunu ifade etti.

‘ŞEHİR HASTANEMİZE KAVUŞACAĞIZ’

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, hastanede bütün cihazlarımızın kurulumları, tefrişat malzemelerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi. Hastanenin çok kısa bir süre içerisinde Kütahya halkına kazandırılacağını anlatan Önsay, “Sağlık Bakanlığımız hastanenin devir ve deneme işlemleriyle ilgili süreçleri takip ediyor. İnşallah bu süreci sonuçlandırmayı bekliyoruz. Travma acil, yanında yetişkin acil, yanında çocuk acil ve kadın doğum acil girişi var. Bütün bu hizmetler vatandaşlarımızın daha iyi bir sağlık hizmetine ulaşmasıyla ilgili. Bütün bu hizmeti Kütahyamıza kazandıran, büyük bir gayret gösteren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanlığı yetkililerimize, firmamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde Kütahya olarak Şehir Hastanemize kavuşacağız” dedi.

‘KÜTAHYA’NIN TÜM İHTİYAÇ VE EKSİKLERİNİ TAKİP EDİYORUZ’

Ak Parti Kütahya milletvekili Adil Biçer, hastanede tıbbi cihazlarının kurumunun yapıldığını ifade ederek, bina dışında çevre düzenlemesi çalışmalarının hızlı bir şekilde yapıldığını söyledi. Tıbbi cihazların da çoğunun montajının yapıldığını ve bir kısmının da yapılmakta olduğunu kaydeden Biçer, “Kütahya Şehir Hastanemiz uzun zamandır özlemle beklediğimiz ve bölgesel bir hastane olma özelliği taşıyacak, 5 yıldızlı otel konforunda, günün tıbbi açıdan tüm özelliklerini taşıyan yatırımlardan birisi konumundadır. Kütahyalı hemşehrilerimizin gözü arkada kalmasın. Bizler, AK Parti İl Başkanımız ve milletvekillerimiz olmak için Kütahya’nın tüm ihtiyaç ve eksiklerini takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Kütahyalı hemşehrilerimiz rahat olsunlar, Şehir Hastanemiz en kısa sürede bölgesel anlamda hizmete girecek” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞLARIMIZ, ÇOK KALİTELİ BİR SAĞLIK HİZMETİ ALACAK’

Şehir Hastanesi’nin hızlı bir şekilde açılışa hazır hale getirildiğini anlatan Ak Parti Kütahya milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı ise, “Şuan durum itibariyle hummalı bir çalışma devam ediyor. Fiziki anlamda hastanenin hemen hemen inşaatı bitmiş vaziyette. Onun haricinde Kütahyamıza çok ciddi vaziyette hizmet verecek bir sistem kuruluyor. Hakikaten ameliyathane, anjiyo ve görüntüleme cihazları anlamında en son sistemlerle donatılmış bir hastane inşa ediliyor. İnşallah buranın açılmasıyla birlikte vatandaşlarımız, çok kaliteli bir sağlık hizmeti alacaklar. Bizler sürecin en yakın şekilde takipçisiyiz. Bir kaç ay içerisinde de hastanemizin açılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı bünyesinde devir teslimler gibi prosedürler hallediliyor” dedi.

Ak Parti Kütahya milletvekili Mehmet Demir de, hastanenin 610 yatak kapasiteli olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Hastanemizde 510 yatak burada, 100 yatak da Yoncalı’da olmak üzere 610 yataklı bir kompleksimiz var. Otoparkla ilgili 1060 araç kapasitesiyle 1300’e kadar aracın park edebileceği alan mevcut. Bunlar Kütahya halkı için kıymetli hizmet ve halkımız bundan çok daha fazlasını hak ediyor. Seçildiğimiz günden bu yana da üzerinde en çok çalıştığımız ve durduğumuz konuların başında geliyordu. Bugün itibariyle 1800’e yakın personel çalışıyor, temizlikler yapılıyor. En kısa sürede açacağız ve Kütahyamız için en değerli hizmeti vermiş olacağız” (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!