Başkan Karaosmanoğlu, Hereke Esnafı İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karaosmanoğlu, Hereke Esnafı İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 11:25

HEREKE’DE ESNAFLARI ZİYARET EDEN KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU, YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATLARINDAN OLAN HALI DOKUYUCULUĞU’NUN YENİDEN AYAĞA KALKMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAĞINI SÖYLEDİ.

Hereke’de esnafları ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan halı dokuyuculuğunun yeniden ayağa kalkması için çalışma yapılacağını söyledi.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile birlikte Hereke’de esnaf gezileri yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hereke halısı satan ve dokumacılık sanatına sahip çıkan Nurhan Ör’ü de ziyaret ettiler. Hereke Halısının tarihi geçmişini ve günümüzde ki durumu hakkında bilgi veren Ör, devlet teşviklerinin ve tanıtım faaliyetlerinin sektör üzerinde artırılması gereğinin altını çizdi. Başkan Karaosmanoğlu halı dükkanında ki halı tezgahlarını da inceleyerek, dokuma yapan çalışanlarla da sohbet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hereke halısını ve dokuyuculuğunu hak ettiği yere taşımak için çalışacağız. Bu konuda projeler üreterek, halkımız tarafından unutulmamasını ve sektörün büyümesine için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz" dedi.
Halı dokuma atölyesini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu mesleği bugüne getiren, sürdüren ve geliştiren bir firmamıza konuk olduk. Dünyanın bir numarası Hereke halısıdır. 1980-90’lı yıllar arasında kentimizde binlerce tezgah ve önemli bir ekonomisi vardı. Çin’de bir köye Hereke adında köy oluşturdular ve kıymetli halımızın sahtelerini ürettiler. Bizim Hereke halımız küllense de halımızın kıymetini bütün dünya yeniden anlayacaktır. Hereke halısını halkımızla birlikte yaşatacağız. Turizm Bakanlığımız, Kocaeli Valiliğimiz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’ın da Hereke halısı üzerinde önemli çalışmaları var. Hereke halısının daha güzel ve etkin tanıtımlarını yapmak, markalaşma ve Hereke’nin ismini duyurmada sektörü canlandırma ile ilgili projelerimiz var. Bu değerimizin devamı için çalışan tüm kardeşlerimi de teşekkür eder ve başarılar dilerim. Büyükşehir olarak halkımızdan ve üreticimizden talep gelirse hem halı dokuyuculuğunu hem de Hereke düğümünü vatandaşımıza KO-MEK vasıtasıyla kurslar açarak öğretebiliriz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!