Lüleburgaz'da 'Motivasyon ve stres yönetimi' eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda Motivasyon ve stres yönetimi eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 11:42

Lüleburgaz'da 'Motivasyon ve stres yönetimi' eğitimi verildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Yıldızları Kadın Akademisinde(LYKA) 'Motivasyon ve stres yönetimi eğitimi verildi.

Lüleburgaz'da gerçekleştirilen eğitimde, 'stresi daha iyi anlama ve stresi tanımak, stres size ne yapar? Stres kaynaklarını teşhis edebilmek, strese karşı doğru  tepki vermeyi öğrenmek, stresi olumlu kullanabilmek, stresin günlük yaşantıdaki  etkisini kavramak, tükenmenin dört aşaması, sağlıklı kalabilmek için gevşeme tekniklerini öğrenmek ve uygulamak, stresi yönetmek-stres atma yolları, stres ve beyin bağlantısı, başarılı bir hayat için amaç belirlemek, Motivasyon nedir? Neden motivasyon?, İçsel  ve dışsal motivasyon, Motivasyon kırıcılar, nasıl motive oluyoruz?, Motivasyonda  meta programlar, Motivasyonu  etkileyen değişkenler, maslow ihtiyaç hiyerarşisi' konuları anlatıldı.

Eğitim programının sonunda, katılımcılar, hayatlarındaki stresin kök nedenlerini bulmayı, stres karşısındaki tepkilerini tanıyabilmeyi, stresi bir güç olarak nasıl kullanacaklarının farkına varmayı, kontrolsüz stresten kontrollü strese geçiş yapabilmeyi, stresle performans arasındaki ilişkiyi tanımlayabilmeyi, stresle başa çıkma konusundaki becerilerini geliştirebilmeyi, stres kaynakları ile baş edebilmek için uygulanabilecek temel becerileri kazanmayı, motivasyonu yönetmeyi öğrendiler. İki günlük eğitimin sonunda katılımcılara, Motivasyon ve Stres Yönetimi Eğitmeni Burcu Çalışkan tarafından katılım belgeleri verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!