Lüleburgaz’da Hindistanlı öğrenciler, barış için zeytin ağacı dikti

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da Hindistanlı öğrenciler, barış için zeytin ağacı dikti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 11:29

Lüleburgaz’da Hindistanlı öğrenciler, barış için zeytin ağacı dikti

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Eskitaşlı Şehit Er Recep Sinar Ortaokulu öğrencileri, Üsküdar Amerikan Lisesi ve Hindistan’dan gelen öğrenciler ile birlikte Eskitaşlı köyünde barış için zeytin ağacı dikti.

Lüleburgaz İlçesi'nde kültürel değişim projesi kapsamında, Hindistan’dan gelen 6 öğrenci, İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi’nden 12 öğrenci, Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü'nde bir araya geldi. Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulundan mezun 6 öğrenci ile Eskitaşlı Ortaokulundan 20 öğrenciyle yürütülen proje kapsamında öğrencilerin köyü gezeceklerini ifade ederek, "Köyde öğrencilerle kültür alışverişi kapsamında etkinlikler düzenlenecek, hem de köy yaşantısında bahçe çalışmalarına katılacak. İlçe tanıma gezisine çıkarak cam sanayini ziyaret edecekler. Köyün düğün salonunda da ortak bir sunum yapacaklar” dedi.

Eskitaşlı Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulu ile Üsküdar Amerikan Lisesi ve Hindistanlı  öğrenciler birlikte araziye çıkarak dostluk, kardeşlik ve barış duygularının yeşertilmesi amacıyla 3 adet zeytin ağacı dikimi gerçekleştirdi. Zeytin ağacı dikim törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin'nin yanı sıra Şube Müdürü Mustafa Yücel Bilgiç ve Şehit Er Recep Savaş Sinar Ortaokulu öğretmenleri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!