Kilis Belediyesi, Geri Dönüşüm Projesinde Yeniden Protokol İmzaladı

Güncelleme Tarihi:

Kilis Belediyesi, Geri Dönüşüm Projesinde Yeniden Protokol İmzaladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 15:45

ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE EKONOMİK DEĞERİ OLAN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR AMBALAJ ATIKLARINI, EVSEL ATIKLARDAN KAYNAĞINDA AYRI TOPLAYARAK ÇEVRECİ BİR YAKLAŞIM SERGİLEYEN KİLİS BELEDİYESİ’NDE KAYNAKTA AYRI TOPLAMA PROTOKOLÜ YENİLENEREK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ERYILMAZ TARAFINDAN İMZALANDI

Kilis Belediyesi, ÇEVKO Vakfı ve Kızılırmak Geri Dönüşüm Tesisi ile 3 yıldır sürdürülen çevreci proje, yeni protokol ile 3 yıl daha uzatıldı.
Kilis’te çevre dostu belediyecilik anlayışı ile ekonomik değeri olan geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını, evsel atıklardan kaynağında ayrılmasını öngören proje 3yıl daha uzatıldı.3 yıllık yeniden imzalanan protokol hakkında bilgi veren Eryılmaz, “Kilis Belediyesi, ÇEVKO Vakfı ve Kızılırmak Geri Dönüşüm Tesisi ile 3 yıldır sürdürülen çevreci proje, 3 yıllık yeni protokol ile devam edecek. 2012 yılında başlatılan ambalaj atıklarını kaynakta ayrı toplama projesi kapsamında, toplamda 6 bin 147 ton ambalaj atığı, çöpe gitmekten kurtarılıp geri dönüştürülmüştür. Projenin sürdürülebilirliği için Kilis Belediyesi düzenli periyotlarla eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yaparak geri kazanım hedeflerini sürekli yüksek tutmaktadır” dedi. Eryılmaz, “3 yılda 14 bin 290 ağaç kesilmekten kurtarıldı. Kilis nüfusunun 12 günlük oksijen ihtiyacı karşılandı. 51 bin 600 litre petrol tasarrufu sağlandı ve 41 milyon ton içme suyunun petrolle kirlenmesi önlendi. Yaklaşık 17 milyon KWH Enerji tasarrufu sağlandı. Yüzde 20 evsel çöp hacminde azalma sağlandı” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Eryılmaz tarafından protokol imzalanırken, Temizlik İşleri Müdürü Metin Gündoğmuş ve Su İşleri Müdürü Begüm Bostancı da imza töreninde hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!