Yaz ayları öncesi cilt bakımınızı ihmal etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Yaz ayları öncesi cilt bakımınızı ihmal etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:52

Yaz mevsimine girdiğimiz ve koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2yıldır taktığımız maskeleri çıkardığımız şu günlerde cilt bakımları dayeniden gündeme gelmeye başladı. Uzun yıllar kamu hastanelerindeacil tıp uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Didem Avcı Dönmez, yazmevsimi öncesi yapılacak cilt bakımları konusunda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

YAZ aylarında sadece güneş değil, havuz sularında bulunan kimyasal maddelerin de cilt üzerinde etkisinin büyük olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Didem Avcı Dönmez, bu nedenle yaz aylarında cilt bakımı yapılırken çok derin peelingler, derin soyma işlemlerinin yapılmaması gerektiğini belirtti, bu tarz işlemlerin güneş ışınları nedeniyle ciltte leke bırakabileceği uyarısında bulundu.

TATİL ÖNCESİ DÖNEM

Tatile çıkmadan önce nem maskesi, etkili cilt bakımları, derin olmayan lekeler için tedaviler ve anti-aging cilt bakımlarının yapılabileceğini söyleyen Dönmez, “Güneş nedeniyle çizgiler, kırışıklıklar derinleşir. Cilt bakımı dışında kuruluk için de krem kullanılmalıdır. Özellikle güneş ışınlarından korunmak için 50 faktörlü güneş kremlerinin kullanılmasını mutlaka öneriyoruz. Ayrıca cildi nemlendirmek için yapılabilecek cilt bakımı uygulamaları arasında mezolifting ya da mezoterapi yer alır” dedi.

Haberin Devamı

DOĞRU BAKIM ÖNEMLİ

Genç yaşlarda her cildin güzel olduğunu, fakat bu güzelliği uzun yıllar sürdürebilmenin önemine değinen Dönmez, “Cildin güzelliğini, diriliğini, pürüzsüzlüğünü ve tazeliği ileri yaşlarda koruyabilmek, ancak doğru yürütülen bakımlarla mümkün olabilmektedir. Bu yüzden cilt bakımlarınızı doktor kontrolünde ve güvenilirliğinden emin olduğunuz merkezlerde yaptırın” diye konuştu.

YAZIN VARİS TEDAVİSİ

Dr. Didem Avcı Dönmez ile aynı klinikte görev yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Köksal Dönmez ise yaz aylarında uygun hastalarda varis tedavisinin yapılabileceğini söyledi. Köksal Dönmez, “Özellikle kadınlar için önem arz eden varis tedavisi uygun hastalarda her mevsim yapılabiliyor. Böylece yaz aylarında kadınlar etek ve şort giyerken kendilerini daha özgür hissedebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!