SATUGEM, 2023 yılı hedeflerini bü

Güncelleme Tarihi:

SATUGEM, 2023 yılı hedeflerini bü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 05:16

Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi’nin (SATUGEM) kurucusu Cemaleddin Saraç,SATUGEM’in 2023 sağlık organizasyonu hedeflerini yükselttiğini söyledi.

Haberin Devamı

SATUGEM’in şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde kapasite geliştirme çalışmaları yaptığını hatırlatan Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi’nin (SATUGEM) kurucusu Cemaleddin Saraç, “Hizmet ağımız her geçen gün genişliyor. Muğla, Konya ve Ankara’da faaliyetlerimize başladık. Hastanelerde yoğunluklu olarak genel cerrahi ve estetik cerrahi alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Bu anlamda hastanelerin ve sağlık merkezlerinin hem yurt içi hem yurt dışı kapasite geliştirme çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

GÖZDE İLGİ ARTIYOR Sağlık turizmiyle ülkemize gelen hastaların genellikle, genel cerrahi, obezite cerrahisi, mide botoksu, saç ekimi ve estetik cerrahi gibi alanlarda ülkemizi tercih ettiğini kaydeden Cemaleddin Saraç, “Son zamanlarda yurt dışı hastalar göz hastalıkları ve cerrahisi açısından da ülkemizi tercih etmeye başladı. Bu alanda İstanbul, İzmir, Muğla, Konya ve Sivas şehirlerinde farklı hastaneler ve özel muayenehanelerdeki göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanlarıyla yurt içi hasta organizasyonları ile sağlık turizmi ve turistin sağlığı için hekimlerin ve sağlık işletmelerinin kapasitelerini geliştirmeye başladık” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR “Türkiye’nin 2023 yıllık öngörülebilir hedefinin 5 milyar dolarlık pazar payına ulaşacağını öngörüyorum” diyen Saraç, “Başta İstanbul bu pazar payını çekiyor ama Antalya da özellikle son bir yılda büyük önem kazandı. Özellikle 200 bin Rus ve Ukraynalı turistin oraya yerleşik olarak katılması, bu bölgeye ilgiyi artırdı. Antalya’dan sonra İzmir ve Muğla’nın sağlık turizmi açısından potansiyeli artıyor” ifadelerini kullandı.

HİZMET AĞI GENİŞLİYOR Halihazırda Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Birleşik Krallık, Rusya, İspanya, Portekiz, İsveç, Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya’dan Türkiye’ye sağlık turizmi kapasitesini geliştirdiklerini hatırlatan Saraç, şöyle devam etti: “SATUGEM her geçen gün hizmet ağını genişletiyor. SATUGEM olarak şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 40 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 9 hastane, 10 tıp merkezi ve 56 uzman doktor muayenehanesi ile birlikte kapasite geliştirme çalışmaları yapmaktayız. Yurt dışında şu anda 20 ülkede hizmet ağını geliştiriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!