Sağlık turizminde marka olacağız

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde marka olacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2024 17:51

İzmir sağlık turizmi sempozyumu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı

Haberin Devamı

İzmir Sağlık Turizmi Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Alfaheal Travel&Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Uğur Alfatlı, geçtiğimiz yıl sağlık turizmi kapsamında yaklaşık 1.2 milyon hastanın tedavi için ülkemize geldiğini söyledi. Sağlık turizminin gerçek bileşenlerinin kamu kuruluşları, ilgili bakanlıklar, özel sektörde doktorlar, klinikler, hastaneler, aracı kuruluşlar, teşvik danışmanları, hukukçular, kalite ve KVKK uzmanları, reklam ajansları, üniversiteler ve yerel yönetimlerden oluştuğunu ifade eden Dr. Uğur Alfatlı, “Bu ayaklardan biri bile eksik olursa, kaliteli bir sonuç çıkması beklenemez. Biz de bu nedenle İzmir’de sağlık turizmini geliştirmek, özellikle İstanbul ve Antalya ile rekabet edebilir konuma gelebilmek amacıyla tüm sağlık turizmi paydaşlarını bir araya getirmeye çalışarak bu sempozyumu düzenledik. Sempozyumun düzenlenmesinde her türlü desteğini veren TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç’e, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, katılımcı üniversitelere, tüm sponsorlarımıza, konuşmacılarımıza ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

SAĞLIK BU ŞEHİRDE

Haberin Devamı

Fit&Fit Health Journey Travel Genel Koordinatörü ve Sempozyum Koordinatörü Volkan Timurşah ise sempozyumu düzenleyen Alfaheal Travel ve TÜRSAB İzmir BTK’nın arkasında bütün sağlık turizmi paydaşlarının durmasının İzmir için çok önemli olduğunu kaydetti. ‘Sağlık bu şehirde’ sloganıyla yapılan sempozyumun en büyük kazancının, sağlık turizmi ile ilgilenen herkesin bir araya gelerek İzmir’i marka yapmak için birleşmesi olduğunu dile getiren Timurşah, “Sempozyumda özellikle eğitim konularına ağırlık verilmiş olup bu konuda bilgilendirmeler yapılmıştır. Düzenlenen bu sempozyumun İzmir’de sağlık turizminin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

SORUNLAR ELE ALINDI

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Üç oturumda gerçekleşen sempozyumun ilk oturumunda TÜRSAB İzmir BTK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmetcan Özdemir, TÜRSAB belgesi ve karşılaşılan sorunlar, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Turizmi Şube Müdürü Erkan Ersoy sağlık turizm belgesi ve sağlık turizminde karşılaşılan sorunlar, Türksoy Danışmanlık Genel Müdürü Yalçın Türksoy, devlet teşvikleri sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Sempozyumun ikinci oturumda Av. Gülce Camdemir Moyan, sağlık turizminde hukuki sorumluluklar, New Health Media Ajans Başkanı Emre Recep Beşkardeş yurtdışı reklam ve pazarlamada izlenmesi gereken yollar, TQNET Bilişim Teknolojileri Kurucusu Yeşim Dinçer ise kalite belgeleri ve KVKK hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Sercan Yalçınlı, üniversite hastanelerinin sağlık turizmi potansiyeli, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Devebakan üniversite hastanelerinde uluslararası sağlık turizmi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk sağlık kuruluşlarında yabancı dil bilen personel açığının karşılanması için okuyan öğrenciler ve mezunlarla yapılacak çalışmalar, Tınaztepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hüseyin Can sağlık turizminde istihdam yaratma konularında katılımcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

Sempozyumun üçüncü oturumuna Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Sercan Yalçınlı, Dokuz Eylül
Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nevzat Devebakan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürekli Eğitim
Merkezi’nden Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, Tınaztepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hüseyin Can katıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!