Rinoplastide amaç doğal ve nefes alan bir burun

Güncelleme Tarihi:

Rinoplastide amaç doğal ve nefes alan bir burun
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 21:48

Burun estetiği ameliyatının burnun daha güzel ve estetik görünmesi amacıyla yapılan kozmetik cerrahi girişimlerden biri olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Rinoplasti ameliyatı sırasında, estetik görünümü iyileştirmenin yanında, burnun solunum ve koku alma gibi çok önemli fonksiyonlarının korunması, hatta iyileştirilmesi de amaçlanmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Estetik burun ameliyatlarında başarının, hasta mutluluğu ile ölçüldüğünü belirten Başoğlu, “Bu nedenle amacımız, ameliyat sonunda burnun arzu edilen görünümde olması ve hastanın rahat nefes alabilmesidir. Burun estetiği ameliyatlarından estetik ve fonksiyonel sonuçlar alınabilmesi için ameliyatı yapacak doktorun burun cerrahisi alanında tecrübeli olması ve bu konudaki güncel bilgileri, cerrahi teknikleri ve teknolojileri takip edip uygulayabiliyor olması gerekir. Ayrıca burun fonksiyonunu bozmadan hastanın beklentilerini karşılayacak müdahaleleri planlamak için hastayla detaylı bir ön görüşme yapılmalıdır” diye konuştu.

CERRAHİ YAKLAŞIMLAR

Çoğunlukla genel anestezi altında yapılması tercih edilen estetik burun ameliyatlarının, müdahalenin içeriğine ve kullanılacak tekniğe bağlı olarak 1.5-2.5 saat sürdüğünü kaydeden Başoğlu, şu bilgileri verdi: “Burun estetiği ameliyatlarında ‘açık rinoplasti’ ve ‘kapalı rinoplasti’ olarak adlandırılan iki temel yaklaşım bulunuyor. Kapalı rinoplasti tekniğiyle yapılan ameliyat, burun delikleri içerisinden kesilerle gerçekleştirilir. Bu yaklaşım, uygun hastalarda ameliyatın daha kısa sürede yapılabilmesine olanak sağlar. Aynı zamanda burun ucundaki cilt tam olarak kaldırılmadığı için daha az miktarda ödem oluşması sebebiyle iyileşme daha hızlı gerçekleşir. Açık rinoplasti yaklaşımında ise iki burun deliği arasındaki cilt bölmesinin orta kısmından yatay bir kesi yapılır ve burun derisi bu yolla kaldırılarak burun ucunu ve burun sırtını oluşturan bütün kıkırdak ve kemik yapılara direkt görüş altında müdahale edilir. Hastalarımızın genellikle endişe ettiği burun uç kısmında yapılan kesi, doğru teknikle ve uygun dikiş materyalleri kullanılarak kapatıldığında fark edilmeyecek şekilde tamamen iyileşir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!