‘Rinoplasti’de amaç doğal ve estetik burun

Güncelleme Tarihi:

‘Rinoplasti’de amaç doğal ve estetik burun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 18:35

Burnun görünüm açısından yüzdeki en önemli organ olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz,burunda yapılan değişikliklerin yüz genelinde güzel bir görünüm sağladığını söyledi.

Haberin Devamı

RİNOPLASTİNİN burnu yeniden şekillendirme ve yapılandırma ameliyatı olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, “Rinoplasti ile amaç burnu hem fonksiyonel hem estetik açıdan daha iyi hale getirmektir. Burun, yüzümüzdeki en ön konumda olan organ. Bu nedenle baktığımızda ilk gördüğümüz yapıdır ve yüz görünümünde çok önemli rolü vardır. Her insanın yüz yapısı, vücut yapısı farklı olduğu gibi burnun da kendine özgü bir şekli vardır. Burundaki değişiklikler yüz genelinde belirgin doğal ve güzel bir görünüme neden olmaktadır” dedi.

ÖN GÖRÜŞME ÖNEMLİ

Ameliyat öncesi görüşmenin önemine değinen Op. Dr. Mustafa Öksüz, bu görüşmede hastanın beklentileri ve cerrahın bu beklentilerin ne kadarını karşılayabileceğinin ortaya konulduğunu söyledi. Hastaların genellikle sosyal, kültürel, toplumsal etkilerle gelişmiş olan kendi güzellik algılarına göre hareket ettiklerini ve güzel bir burnun nasıl görünmesi gerektiğine dair içgüdüsel görüşleri bulunduğunu kaydeden Öksüz, şöyle devam etti: “Cerrahın ise zor bir görevi vardır: Hastanın, toplumun ve cerrahın bizzat kendisinin beğeneceği bir burun şekillendirmek. Estetik ve anatomik değerlendirmeler sonucunda ameliyat planını hazırlar. Çoğu zaman hastanın ameliyat öncesi fotoğrafı üzerinde görüntüleme programlarını kullanarak planladığım burun şeklini hastama göstererek, örneğin burun ucunun neden bu açıyla kaldırıldığını detaylıca açıklıyorum. Kadın ve erkek burnu bambaşka olduğu gibi, bir sporcu ya da bir modelde de milimetrik farklı planlamalar yapmaktayız. Burun sırtındaki kemeri bir miktar fazla almak ya da burun ucunu fazla kaldırmak bir erkekte feminen bir görünüme yol açabilmektedir. Tüm bunlar rinoplastiyi estetik bir bakış açısıyla çok iyi planlama yapılan, sofistike bir ameliyat haline getirmektedir.” Ameliyatın esas amacının yüz hatlarıyla uyumlu doğal ve göze hoş gelen, iyi görünen bir burun oluşturmak olduğunu belirten Öksüz, “Her ameliyat daha iyi sonuç almak için yapılır. Fakat her ameliyattan mükemmel sonuç beklemek gerçekçi değildir. Ameliyatın sonucu sadece cerrahın yeteneğine ve deneyimine bağlı değildir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, cilt durumu, kemik iskeleti, sigara içme, yara iyileşmesi ve anatomik yapısı ile de ilgilidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İDEAL YAŞ 18-35

Haberin Devamı

Rinoplasti için ideal yaşın 18–35 yaş arası olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Estetik bir burun elde ederken burnun fizyolojik işlevlerini korumak önemli. Biz plastik ve estetik cerrahlar, aldığımız mikrocerrahi eğitiminin de katkısıyla dokuda en az travma olacak şekilde ameliyatlarımızı yaparız. Bu da bize daha az ödem, daha az morluk, postop dönemle daha erken sonuç alma gibi faydalar sağlar. Normal şartlarda rinoplasti burun tıkanıklığına neden olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!