Özel okullardan afet bölgesine yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Özel okullardan afet bölgesine yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 05:12

Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği ile İzmir il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile toplanan yardımlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan bölgelere ulaştırıldı.

Haberin Devamı


EGE Bölgesi Özel Okullar Derneği Başkanı ve ROTA Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Kadir Açıkbaşlar, ‘’Bu zor zamanlarda dayanışma içinde olup yardım elini uzatan tüm üye okullarımıza hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Afet bölgelerine Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği (EBÖOD) olarak ilk etapta Malatya ilimize 1 TIR su gönderimi gerçekleştirdik. Tüm özel okullar bir araya gelerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası Meslek Komitesi ortak üretimi olan konteynerlerin tedariğini planlayarak AFAD aracılığı ile afet bölgelerine ulaştırılma çalışmaları başlatıldı. Bu planın hayata geçirilmesi için amaçlanan her özel okulumuzun 1 adet konteyner destek sağlamaktadır. Ayrıca Okullarımız Okul Aile Birliği ve velileriyle organize olarak deprem bölgesine barınma, ısınma, giysi, gıda, hijyen malzemeleri, oyuncak ve kırtasiye malzemeleri gönderilmesini sağlamıştır” dedi.

Haberin Devamı

KAPILARIMIZ AÇILDI
Açıkbaşlar şöyle devam etti: “Afet bölgesinden gelen depremzede öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla kurumlarında uygun gördükleri kontenjan dahilinde TÖZOK, TÖDER, ÖZDER, ÖZDEBİR, ÖZKURBİR, Ankara Eğitim Platforma dahil olduğu STK’ların ‘’Özel Okullar Misafir Öğrencilerini Bekliyor’’ kampanyasına Ege Bölgesi Özel Okullar Derneği (EBÖOD) yedinci STK olarak dahil olmuştur. Tüm özel okullar depremzede öğrencilerine kapılarını büyük bir özveri ve gönüllülükle sonuna kadar açmıştır. Bununla birlikte üye okullarımız depremzede öğrencilerimizi psikososyal anlamda destekleyebilmek adına, rehber öğretmenleri ve psikologların desteği ile, öğrencilere gerek lokalde gerekse afet bölgelerinde çalışmalarına devam etmişlerdir. Deprem nedeniyle hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

DEVAMI GELMELİ
AÇIKBAŞLAR ayrıca, bu sürecin devamının gelmesi gerektiğini ve sürdürülebilir bir yapıda olmasının bilincini tüm üye okullarımızın sahip olduğunun altını çizerek, EBÖOD olarak bu doğrultuda çalışmalarının ve birlikteliklerinin süreceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!