Op. Dr. Orhan Erbaş "Ameliyat kesi izleri azaltılabilir"

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Orhan Erbaş Ameliyat kesi izleri azaltılabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2020 20:51

Estetik ameliyatlar başta olmak üzere, her ameliyat sonrası merak konusu olan kesi izlerini azaltmak için yöntemlerden bahseden Op. Dr. Orhan Erbaş, “Dokuya saygı duyarak hassas bir şekilde dikişin atılması, doku ile az reaksiyona giren dikiş iplerinin kullanılması lazım.

Haberin Devamı

Dikiş hattında gerginlik olmayan hastalarda doku yapıştırıcıları kullanılabilir. Dikiş hattındaki gerginlik özellikle geç dönemdeki kabarık izlerden sorumlu. Bu gerginliği azaltan bantlar çok fayda sağlamakta. Baskı oluşturan bantlar da yara izindeki kabarıklığı azaltır” dedi.  

Bazı kremler ve jellerin yara izini azalttığını ifade eden Op. Dr. Orhan Erbaş, “Genellikle ameliyat sonrası onuncu günde başlansa da her hasta için faydası ve kullanımı çok farklıdır. Bu topikal tedaviler yara izi üzerine hafif masaj ile uygulanırsa daha büyük etki sağlanabilir. Ameliyat izi güneş gören bir alanda ise mutlaka fiziksel ve kimyasal tedbirler ile özellikle ilk bir yıl güneşten korunmalıdır. Fiziksel tedbirler şapka, gölgede kalmak gibidir. Kimyasal tedbirler de güneş koruyucu kremlerdir. Bu tedbirler ile yara izi azaltılsa da hemen hiçbir zaman sıfır olmaz ve her hasta için izin boyutu, kalınlığı, rengi ve yapısı farklıdır. Dengeli beslenme ve sigara kullanmamak hem izi azaltır hem de yara iyileşmesini hızlandırır. Tüm önlemlere rağmen belirgin bir iz oluştuysa bazı enjeksiyonlardan, skar revizyon işlemlerinden ve LASER tedavilerinden fayda sağlanabilir” dedi. 

Haberin Devamı

Op. Dr. Orhan Erbaş Ameliyat kesi izleri azaltılabilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!