Hem kendi hayali gerçek oldu hem de üreten kadınların

Güncelleme Tarihi:

Hem kendi hayali gerçek oldu hem de üreten kadınların
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2021 09:14

Tığ işi örgü ve amigurumi ile kendi terapi yolunu bulmuş. Eğitime, eğitmenlere duyduğu saygıyla kendi atölyesini hayata geçirmenin hayalleri kurmuş. Zeynep Kaya, bu hayalini geçen yıl radikal bir kararla İstanbul’dan gelip yerleştiği Bodrum’da hayata geçirmiş. ZkayAtölyesi’ni kuran Kaya, “Burası, üretken kadınlarımızın el emeklerini sergileyip kazanca dönüştürmelerini sağlayacak bir merkez olacak” diyor.

Haberin Devamı

Hem kendi hayali gerçek oldu hem de üreten kadınların

Zeynep Kaya, kurduğu sanat atölyesiyle hemcinslerinin de gelir elde etmesini kendine misyon edinmiş genç bir girişimci. ZkayAtölyesi’nin kurucusu Kaya ile hem yeni girişimini, hem de gelecekle ilgili planlarını konuştuk. 1988 Ankara doğumlu Zeynep Kaya, ilköğretim hayatını Ankara’da tamamlamış, sonrasında babasının işi nedeniyle İstanbul’a taşınmış. Kaya, “Halit Armay Lisesi’nde okurken Sasav ve Rönesans sanat evlerinde resim dersleri alarak güzel sanatlara hazırlandım. Ve, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nü kazandım. 2012’de de mezun oldum” diyerek, eğitim hayatını paylaştı.

Haberin Devamı

Hem kendi hayali gerçek oldu hem de üreten kadınların

Çinli ozan Kuan-Tzu’nun felsefe- siyle hareket ettiğini söyleyen Zeynep Kaya, onun, “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek. Ağaç dik, 10 yıl sonrası ise tasarladığın. Ama 100 yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit. Bir kez ürün verir ekersen tohum, bir kez ağaç dikersen 10 kez ürün verir, 10 kez olur bu ürün eğitirsen halkı. Balık verirsen bir kez doyurursun halkı. Öğretirsen balık tutmasını hep doyar karnı” sözleriyle çalışmalarını yürüttüğünü aktardı.

SABRET-ŞÜKRET-DUA ET

Fotoğrafçılık, rhino, 3D max, teknik takı çizimi, gümüş işlemeciliği ve hasır örme işleri gibi farklı konularda aldığı kurslarla kendini geliştirdiğini dile getiren Zeynep Kaya, hikayenin devamını şöyle aktardı: “Eğitim koçluğu, masal ve sanat terapisi ile Mandala Akademi’de eğitmenlik eğitimi aldım. 3 yıldır da tığ işi örgü ve amigurumi ile kendi terapi yolumu buldum. Eğitime ve eğitmenlere duyduğum saygı ile verdiğim önemden de kendi atölyemi kurma hayalim başladı. Mottom da kendimi bildim bileli, ‘sabret-şükret-dua et’ oldu. Geçen yıl radikal bir karar alarak İstanbul’dan Bodrum Turgutreis’e gelip yerleştim.”

Haberin Devamı

Hem kendi hayali gerçek oldu hem de üreten kadınların

ÜRETEN KADINLAR İÇİN

Bodrum’da artık hayalini düşlediği sanat atölyesini kurma zamanının geldiğine karar veren Kaya, “Aldığım eğitim ve katıldığım kurslar sayesinde edindiğim bilgileri başkalarıyla paylaşmak istedim. Bodrumluların sahip oldukları yeteneklerini geliştirmelerine de katkı sağlamak amacıyla Turgutreis’te ZkayAtölyesi’ni açmaya karar verdim. Burası, üretken kadınlarımızın el emeklerini sergileyip kazanca dönüştürmelerini sağlayacak bir merkez olacak” diyerek, markanın doğuş öyküsünü aktardı.

ŞİŞ ÖRGÜDEN KAZAZİYEYE

Zeynep Kaya, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Artık gitmek istediğim, merak ettiğim tüm çalışmaların ve eğitimlerin imzamı taşıdığı atölyemin ilk öğrencisi olmayı heyecanla beklerken, ‘Siz de gelin terapi yönteminizi kendiniz seçin’ diyorum. Daha çok zamanımızı evlerimizde geçirdiğimiz bu dönemde online olarak da katılımın mümkün olduğu kurslarımız var. Şiş örgü, makrome, dikiş, ahşap boyama, resim, matematik, yabancı dil, takı tasarımı, amigurumi, tığ işi örgü, ebru ve kazaziye düzenlediğimiz kurslardan bazıları.”

Haberin Devamı

HEDEF KÜLTÜR MERKEZİ

“Her ne kadar içinde bulunduğumuz şartlar bizleri zorlasa da yeni yılda umudumuzu yitirmeden bu ürünlerin yanına el emeğimizle ürettiğimiz hediyelik eşyalarımızı da katarak satışa sunma fikri gelişti” diyen Zeynep Kaya, ekledi: “Şartlar uygun olduğunda kütüphanemizde çay ve kahve eşliğinde bir kitap okumak imkanı da sunacağız. Yarı yıl ve yaz tatillerinde çocuklarımıza çeşitli aktivitelerin yer aldığı günübirlik kamplar düzenlemeyi de planlıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!