Göz kapağı estetiğiyle bakışlar gençleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Göz kapağı estetiğiyle bakışlar gençleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 02:34

 Yaşlanmaya bağlı olarak yüz anatomisindeki değişikliklerin en fazla yansıdığı alanın göz kapakları olduğunu belirten Özel Alfa Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Karaca, derinin elastik liflerinin kaybı ve yağ dokularının fıtıklaşmasına bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında oluşan deformitelerin göz kapağı estetiği ile düzeltilebildiğini ve genç bir görünüm elde edilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Göz kapağı estetiğinin bu cerrahi ile ilgilenen ve bu alanda tecrübe kazanmış hekimler tarafından yapıldığı takdirde riskleri çok düşük olan bir operasyon olduğunu kaydeden Karaca, bu estetik operasyonda göz kapaklarına yüzün bir parçası olarak yaklaşılmalı ve yüze uygun doğal bir estetik planlanmalıdır” dedi.

 

AMELİYAT NASIL YAPILIR?


Sadece cilt çıkarılması gereken durumlarda lokal anestezi ile işlem yapılabileceğini vurgulayan Karaca, “Ancak kaş ameliyatı ile birlikte yapılacağı zaman sedasyonla da yapılabilmektedir. İşlem steril şartlarda yapılır ve ortalama her iki üst göz kapağına müdahale edilmesi yaklaşık 45 dakika sürer. Dört göz kapağının ameliyat edilmesi için sedasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Ameliyat süresi yaklaşık 1 buçuk saat sürer ve ameliyat sonunda göz kapaklarına ince bantlarla pansuman yapıldığı için gözler açık bırakılır.” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

HIZLI İYİLEŞME SÜRECİ


Üst göz kapağı estetiği yapıldıktan sonra aynı gün hastaların taburcu edilebildiğini kaydeden Karaca, şöyle devam etti: “Dikiş atılarak yapılan bu ameliyattan sonra dikiş yerlerinin üzerine çok ince bantlar yapıştırılmaktadır ve gözler açık kalmaktadır. İlk zamanlar dikiş izi görülmesine karşın bir kaç ay içinde izler kaybolmaktadır. Alt göz kapağı estetiği ile beraber üst göz kapakları ameliyat edilmesi daha genç dinamik ve güzel bir yüz görünümü sağlar. Ameliyat sonrası hastalara ilk 24 saat buz uygulaması öneriyoruz. İlk 1-2 gün istirahat sonrası ofis ortamında çalışan kişiler gözlük takarak çalışabilir. Dikiş bölgesi su ile temas etmemelidir. Kapak ameliyatı sonrası ortalama 7-8 gün sonra dikişler alınmaktadır. Dikiş alım sonrası su ile temasa ( banyo, havuz, deniz vb.) izin verilir. Dikiş alım sonrası makyaj yapmakta sakınca yoktur. İyileşme süreci birinci ay sonunda yüzde 90 tamamlanır. Göz kapağı estetiği geçici değil kalıcı bir operasyondur ve etkisi 10-15 yıl kadar sürmektedir. Fakat zamanla ciltteki elastikiyetin azalmasıyla yaşın etkisiyle, mimiklerin, yerçekiminin etkisiyle tekrar cerrahiye ihtiyaç duyulabilen durumlar olabilmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!