Genital estetik yaşam kalitesini yükseltiyor

Güncelleme Tarihi:

Genital estetik yaşam kalitesini yükseltiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 21:02

KADIN hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Çiğdem Karas, vajinal estetiğin kadınlarda cinsel bölgedeki şekil bozukluğunu ve dış görünümünü beğenmeme durumunda yapılan operasyonlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kendi cinsel organını estetik bulmayan, yaşadığı cinsel ilişkiden zevk almayan, cinsel organı zaman içinde deforme olan, biçimi bozulan, renk değişikliği meydana gelen kadınların huzursuzluk yaşadıklarını ve cinselliklerinden geri kalabildiklerini kaydeden Karas, hatta bu konuyu eşleriyle ya da kendileriyle bile paylaşmayabildiklerini vurguladı. Çekinme, yanlış anlaşılma ve utanma gibi duygulardan dolayı kendilerini ifade edemeyebildiklerini kaydeden Karas, “Ancak bu problemler uygun hastalara uygulanan estetik operasyonlarla halledilebilecek sorunlar. Bu müdahalelerin yapılabilmesiyle kadının kendine duyduğu özgüven artacak, kendini iyi hissetmesi ve mutsuz olması engellenecektir” dedi.

HANGİ DURUMLARDA YAPILMALI?

Karas, kadınların doğum sonrası vajinada oluşan kalıcı esneme, sarkma, bazı kadınlarda doğuştan küçük dudakların asimetrik olması ya da fil kulağı gibi geniş yüzeyli olması, zor doğumlarda uygulanan epizyotemi kesisinin kötü iyileşmesi durumlarında, idrar kesesi ve rektumun anüsten önceki son bölümünde sarkma olduğunda, cinsel fonksiyon bozukluğu, idrar kaçırma, kabızlık sorunları ortaya çıktığında, rahim de yaşanan sarkmalarda, kliteromegali (kliterisin abartıcı büyük görüntüsü ve deri kalıntısının olması durumunda) hem düzeltici operasyonların hem de estetik operasyonların yapılabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

VAJİNOPLASTİ OPERASYONLARI D

oğum sırasında yaşanan yırtıkların, vajinanın genişlemesi ve epizyotominin kötü iyileşmesi nedeniyle vajina yapısında meydana gelen hasarların vajina genişlemesi ve gevşeme nedenleri olduğunu kaydeden Karas, “Yaşlanma nedeniyle ya da doğumsal olarak da vajina yapısı geniş olabilir. Vajinal estetik ile bu kusurların tamamı düzeltilebilir. Aynı operasyonla vajinadan ses gelmesi sorunu da düzeltilebilir ve bu nedenden dolayı eşinizden utanma gibi sorunlarda ortadan kalkacaktır. Lokal ya da hafif genel anestezi altında yapılan operasyon 30-60 dakika gibi bir sürede tamamlanabilmektedir. Bu operasyonda sosyal hayata dönüş hızlıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

LABİOPLASTİ UYGULAMALARI

‘Labium minus’ün genital bölgede vajinanın hemen girişinde yer aldığını kaydeden Opr. Dr. Çiğdem Karas, bu konuda da şunları söyledi: “Normalden büyük, uzun, sarkık ya da asimetrik olması durumunda düzeltilmesine labioplasti denir. Labia minusların büyük ve sarkık olması durumunda hastaların dar giysiler giymelerinde ve çamaşır kullanımında zorluk yaşamakta, sosyal ortamlarda, spor ve günlük aktivitelerde kendini kötü hissetmelerine ve bu hastaların mayo, bikini giymekten çekinmelerine yol açmaktadır. İç dudakların normalden büyük olması, sürekli nemli bir ortam oluşturup kronikleşen ve geçmeyen vajinal enfeksiyonlara ya da batholin bezinde iltihaplanmalara yol açabilmektedir. Aynı zamanda cinselliğin kötü etkilenmesine sebep olmaktadır. Labioplasti operasyonu yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir. Genelde lokal anesteziyle yapılır. Adet bitiminde yapılması tercih edilir. Bu operasyon daha sonraki doğumları etkilemez. Operasyon kızlık zarına zarar vermez, çünkü kızlık zarı operasyon bölgesinden 3-4 santim içeridedir. 18 yaşını tamamlamış kişilerde de uygulanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!