Genital estetik tedavi amaçlı da yapılabiliyor

Güncelleme Tarihi:

Genital estetik tedavi amaçlı da yapılabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2022 02:25

Son yıllarda sosyal medyanın yaygın kullanılmasıyla kadınların cinsel sağlık ve genital güzellik algısında farkındalıklarını da artırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Hepyılmaz, “Genital bölgeye uygulanan cerrahi ve medikal estetik işlemler sadece estetik amaçlı değil aslında birçok kadın için tedavi amaçlı olmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Doğum sonrası vajinal genişlemelerin, doğumda yapılan kesi izlerinin çirkin iyileşmesinin, dış dudakların yaş ilerledikçe dolgunluğunu kaybedip buruşması veya renginin koyulaşmasının, labium minora denilen iç dudaklarda sarkmalar, simetri bozuklukluları, sıkı iç çamaşırı veya tayt giyerken kadında yarattığı acı ve rahatsızlık hislerinin kadının günlük fonksiyonlarını olumsuz etkilediğini kaydeden Hepyılmaz, bu gibi durumların aynı zamanda genital bölgesini çirkin hisseden kadınlarda cinsel özgüven kaybına da neden olabildiğini kaydetti.

GÜNÜBİRLİK İŞLEMLER

Vajinanın genişlemesine bağlı cinsel ilişki sırasında alınan hazzın azalabileceğini ifade eden Hepyılmaz, “Genital bölgeye uygulanan estetik işlemler hastanın ihtiyacına göre değişmekle birlikte çoğu işlem muayenehane şartlarında lokal anestezi ile yapılabilmekte ve kişi hemen günlük hayatına geri dönebilmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESTETİK UYGULAMALARI

Hepyılmaz, genital estetik uygulamaları kapsamında yapılan işlemler hakkında da şu bilgileri verdi: “Vajinal renk açma için peeling uygulamaları, vajinal bölge dolgunlaşması için hyalüronik asit dolguları, cinsel hazzın artmasını sağlayan O-shot (orgazm aşısı) ve G-shot (G noktası büyütme) işlemleri, vajina gençleştirme ve sıkılaştırma için genital PRP ve vajinal lazer uygulamaları yapılmaktadır. Yine vajinayı saran bağ dokusu hasarlarında vajina, lazer ile tedaviye yanıt veremeyecek durumda ise cerrahi müdahale ile vajinayı ve çevresindeki bağ dokusunu güçlendirme ameliyatları, dudak dolgusunda hyalüronik asit yerine otolog, yani kişinin kendi yağ dokusunu transplante ettiğimiz işlemlerde, iç dudak estetiklerinde günübirlik veya çok nadiren bir günlük yatış ile hastanede cerrahi işlemler yapılmaktadır. Hastalarımızın çoğundan aldığımız güzel geri dönüşlerle bir kadının özgüveninin yerine geldiğini görmek ve cinsel hayatının güzelleşmesi, hekim olarak bizleri de mutlu etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!