Genital bölge estetiğinde PRP ile tedavi

Güncelleme Tarihi:

Genital bölge estetiğinde PRP ile tedavi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2023 16:06

Genital bölge estetiğinin son yıllarda giderek daha popüler hale geldiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, genital bölgede yaşanan değişikliklerin birçok kadın için rahatsız edici olabildiğini ve özgüvenlerini düşürebildiğini söyledi. Karas, genital bölgenin görünümünü iyileştirmek için birçok farklı tedavi yöntemi geliştirildiğini ve genital PRP ile bu problemlerin giderilebildiğini de kaydetti.

Haberin Devamı

 

GENİTAL PRP NEDİR?

Genital PRP’nin, cinsel sağlık ve estetik açıdan çeşitli sorunları olan kadınlarda kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Karas, “PRP, kişinin kendi kanından elde edilen ve yüksek miktarda trombosit içeren bir serum. Bu serum, genital bölgedeki sorunlu alanlara enjekte edilir veya uygulama yapılmak istenen bölgeye sürülür. İşlem sonrasında genellikle birkaç gün süren hafif bir şişlik ve hassasiyet olabilir. Genital PRP vücutta yenilenme süreçlerini hızlandırıcı ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Uygulama, kadınlarda vajina bölgesindeki kan akışını, bölgenin gençleşmesini, elastikiyetini ve parlaklığını artırmayı amaçlar. Ayrıca genital bölgede ağrı, kuruluk, kaşıntı ve idrar kaçırma gibi sorunları da gidermeye yardımcı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

UYGULAMA NASIL YAPILIR?

Genital PRP uygulamasının etkinliği ve süresi kişinin durumuna göre farklılık gösterebildiğini kaydeden Karas, şu bilgileri verdi: “Bazı kadınlar, tek seans sonrasında bile belirgin bir iyileşme gözlemleyebilirken, diğerleri için daha fazla seans gerekebilir. Uygulama sırasında öncelikle bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Daha sonra, özel bir sistem yardımıyla plazma, kadının vajina bölgesine enjekte edilir. Bu enjeksiyonlar, özellikle labia majora (dış dudaklar) ve klitoris bölgesine yapılır. Uygulama süresi yaklaşık 30-45 dakika sürer. Genital PRP işlemi, tek seanslık veya birden fazla seans şeklinde uygulanabilir, seans sayısı ve sıklığı, kişinin ihtiyacına ve doktorun önerilerine göre değişebilir.”

UZMAN HEKİM UYGULAMALI

Genital PRP uygulamasının, sadece uzman doktorlar tarafından yapılması gereken bir işlem olduğunu da dile getiren Karas, “Ayrıca, uygulama öncesinde ve sonrasında doktorun verdiği talimatların dikkatlice uygulanması, işlemin etkisini artırır ve komplikasyon risklerini azaltır” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!