Gelecek sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda

Güncelleme Tarihi:

Gelecek sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 23:12

Söke, yüksek tarımsal potansiyelinin yanı sıra tarımsal mekanizasyonda da öncü. Bölgenin yenilikçi (inovatif) ve önder firmalarından biri olarak bilinen Altınöz Tarım Makineleri’nin Genel Müdürü Ziya Altınöz, “Geleceğimiz sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda” diyor.

Haberin Devamı

Gelecek sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda

YÜKSEK ziraat mühendisi Ziya Altınöz, Altınöz Tarım Makineleri’nin 70’inci yılını kutladığını söyledi, “Kurucumuz Metin Altınöz’den aldığımız emaneti, değişen iklim koşulları ve tarım 4.0 entegrasyonu çalışmalarımızla durmadan geliştiriyoruz. Azaltılmış toprak işleme ve doğrudan ekim yöntemleri sayesinde diskli pnömatik mibzerlerimizle gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında tarımsal işletmelerin çözüm ortağı olmaktayız” bilgisini paylaştı.

Gelecek sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda

TEDARİKÇİ VE ÇÖZÜM ORTAĞI

Haberin Devamı

Altınöz, “Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) sıvı gübreleme projeleri, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) uluslararası iklim değişim projelerinde de tedarikçi firma ve çözüm ortağıyız. Özellikle su kaynaklarındaki azalma nedeniyle yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizi Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü ile, ayrıca Prof. Dr. Erdem Aykas danışmanlığında devam eden doktora çalışmalarım kapsamında su ve mazot tasarrufu sağlayan yeni makineler geliştirme çabası içindeyiz” diye konuştu.

YENİDEN ŞEKİLLENDİRMELİ

Ziya Altınöz’ün son mesajı ise çok anlamlı: “Geleceğimiz sürdürülebilir ve sağlıklı tarımda. Artan dünya nüfusu ve azalan kaynaklara göre tarımı yeniden şekillendirmemiz gerektiğine inanıyor ve bu sorumlulukla Türk ve dünya tarımına hizmet bilinciyle çalışıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!