Didimli turizmciler yemekte buluştu

Güncelleme Tarihi:

Didimli turizmciler yemekte buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2021 11:40

Didimli turizmciler, geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl Aquasis Otel’de düzenlenen Didim Turizm Derneği Buluşması ve Dayanışma Yemeği’nde bir araya geldi.

Haberin Devamı

 

YEDİ kurucu üye ile Halit Erarslan, Kadir Karakaya, Remzi Tuntaş, Nayman Tuncal, Bekir Ülker, Suat Ağralı, Okşan Tuncay tarafından 1989’da kurulan Didim Turizm Derneği, Didim-Altınkum ve Akbük’te kurulan turistik tesislerin ve işletmelerin birbirleriyle olan dayanışmalarını, ilişkilerini, bütünlüğünü ve sevgi-saygı bağlarını, iş ahlakını, bilgi görgü kuralını ve ahenk içerisinde bir bütün olarak turizme hizmet vermeyi kendisine amaçla hizmet veriyor ve yaklaşık 30 yıldır her yıl düzenli olarak dernek üyeleri Didimli Turizmciler ile bir araya gelerek her yıl geleneksel ‘Buluşma ve Dayanışma Yemeği’ düzenliyor.

Didimli turizmciler yemekte buluştu

Haberin Devamı

Didim Turizm Derneği yönetim kurulunu oluşturan Melih Koyuncu, Mustafa Yüksel, Halil Bingöl, Burak Karakaya, Sadık Şahin, Mustafa Mutlu, Eyüp Çabuk, Mehmet Ege Aydoğan ve dernek başkanı Mustafa Şentürk’ün organisazyonu ile bu yıl Didim Aquasis Otel’de düzenlenen yemeğe Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Belediye Başkan Vekili Kerim Küsmez, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, İl Kültür Müdürü Umut Tuncer, Didim Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Nilüfer Yazar, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, oda başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile turizmciler ve davetliler katıldı.

 

2022’DEN DAHA UMUTLUYUZ

Gecenin açılış konuşmasını yapan Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 98. yılında derneğimizin yemeğinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemi sürecinde bizler de olumsuz etkilendik. Geçen yıl bu geleneksel yemeğimizi yapamadık. Didim’de Turizm açısından olumsuz 2 yıl geçirdik. Hem pandemi hem de turizm çalışmalarındaki olumsuzlukları hep birlikte aşmalıyız. Aydın Sağlık Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, belediyemiz, kaymakamlığımız, fedakar sağlık çalışanlarımızla bu sürece başarı ile atlatmaya çalışıyoruz. Aşı konusundaki duyarlılık bu arada çok etkili olmuştur. Bu süreçte iş yerlerimiz için güvenlik sertifikaları aldık. Güvenli uygulamalarla sağlık problemlerimizi biraz da olsa aştık. Turizm konusunda iyiye gitme yolundayız. 2022 yılında da daha iyi olacağımız umudu ve beklentisiyle çalışanlarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte yaşanan sorunları aşarak sağlık turizmi, kültür turizmi, eko turizm çalışmalarına ağırlık vermeliyiz. Kaliteli turizm anlayışı ile güzel beldemizi daha da üst noktalara taşımak için hepimiz el ele vermeliyiz. Hep birlikte yepyeni fikirlere ve çalışmalara ağırlık vererek kültür, sağlık, turizmi birlikte yürütmeliyiz.”

 

Haberin Devamı

DİDİM’İN GELECEĞİ PARLAK

 

Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ise konuşmasında turizmin başkenti Antalya’dan geldiğini belirterek, “Didim, mikro bir model, aynı zamanda tarımsal anlamda yatırımları var. Hem denizde hem de karada alternatifi olan bir ilçe. Geleceği parlak diye düşünüyorum. Didim’in havası güzel, tüm insanlar ilgi duyuyor. Burayı önemli destinasyon haline getirdiler. Turizm teşkilatı iyi çalışıyor. Sağlık kuruluşları da iyi çalışıyor. Pandemi dünyayı kasıp kavururken aşılama oranı kısa sürede yüzde 70’in üzerine çıktı. Herkes memleketin güvenliği için çalışmakta. Biz doğru yapanların yanındayız. Memleketimiz için ne gerekiyorsa yapacağız”dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Şentürk, Yiğit’e çiçek takdim etti. Gecede turizm anlamında pandemi sürecinde büyük özveri sağlayan güvenlik güçleri adına İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç’e ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz’a Yiğit tarafından plaket verildi. Yemekte ayrıca onur ödülleri alan turizmciler Cafer Kaya , Mehmet Soysalan, Öner Söylev, Abdullah Ataman, Talat Yenipazar’ın onur ödüllerini dernek yönetim kurulu üyeleri verdi.

 

 

TANITIM FİLMİNİ

İLK KEZ İZLEDİLER

 

GECE boyu salonda bulunan turizmciler, Umut Kaşan ve Ajans idea tarafından 2021 yılı için Didim Voices gazetesinin katkılarıyla hazırlanan Didim Tanıtım Filmi’ni de ilk kez izledi. Aynı zamanda gecenin sunuculuğunu da üstlenen Umut Kaşan’ın kaleme aldığı ve açılışta okuduğu Didim’e davet metni, salondan büyük alkış aldı. Yemeğe katılan konuklar, grup Rolla Band eşliğinde canlı müzik keyfi de yaşadı. 

 

 

Haberin Devamı

YENİDEN BİR ARAYA

GELDİK, MUTLUYUZ

 

DİDİM Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Nazar Otel’in işletmecisi Mustafa Yüksel, turizmcilerle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Yüksel, “Bu gecenin özel bir prodüksiyon ile kayıt altına alınarak ölümsüzleştirilmesi, gecemize çok istediği halde katılamayan dostlarımıza hediye olsun” dedi. Bu yıl pandemi dönemi sonrası gerçekleşen ve oldukça kalabalık ve eğlenceli geçen özlenen geceyi Nazar Otel’in medya sponsorluğunda Ajans idea ve Viddex Dijital Ajans da kayıt altına aldı.

 

 

ŞENTÜRK’TEN TEŞEKKÜR

 

DİDİM Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, yayınladığı teşekkür mesajında şu ifadelere yer verdi: “Derneğimizin geleneksel buluşma ve dayanışma yemeğimize programı sebebi ile katılamayan ama iyi dilek mesajı yollayarak gecemize olan destelerini ileten Sayın Aydın Valimiz Hüseyin Aksoy’a, gecemize katılarak ve bizlere her türlü destek veren başta Sayın Kaymakamımız Dr. Mustafa Yiğit’e, Garnizon Komutanımız Ali Saçan’a, İl Kültür Turizm Müdürümüz Umut Tuncer’e, İl Sağlık Müdürümüz Osman Açıkgöz’e tebrikleri ve çiçeği ile destekleyen Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Deniz Atabay’a, bizleri yalnız bırakmayan turizm işletmecilerimize, meslek odaları temsilcilerine ve tüm Didim halkına en içten teşekkürlerimizle şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!