Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın "Dönüşümde yaşam var!"

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Dönüşümde yaşam var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 05:53

Operasyonel filo kiralama şirketi Borlease ve SIXT rent a car kurumsal araçlarıyla yapılan kilometreler, mobil sağlık ve sağduyu uygulaması Help Steps işbirliğiyle iyiliğe dönüşüyor.

Haberin Devamı

 

BİRÇOK marka dünya üzerindeki iklim dengesi için adımlar atıp birbirinden kıymetli projeler üretmeye devam ediyor. Bunların başında gelen Bor Holding, SIXT electiric #wattislove gibi projeleriyle Türkiye’de bu konudaki farkındalığa öncülük ediyor. Firma, en yeni ve aşırı kıymetli projesiyle de bir kez daha fark yaratacak gibi gözüküyor.
Operasyonel filo kiralama şirketi Borlease ve günlük araç kiralama şirketi SIXT rent a car kurumsal araçlarıyla yapılan kilometreler, mobil sağlık ve sağduyu uygulaması Help Steps işbirliğiyle iyiliğe dönüşüyor. ‘Kilometre Dönüşüm Projesi’ kapsamında toplanacak tutar, Efes Selçuk Belediyesi’nin girişimiyle hayata geçirilen Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne bağış olarak aktarılacak.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Dönüşümde yaşam var


PROJE NASIL ÇALIŞACAK?
İlk aşamada 1 yıl olarak tasarlanan projede, yapılan kilometrelerin dönüşüm değerlerini, o gün Help Steps sisteminin HS değeri belirleyecek. Her gün araçların kilometreleri sistem tarafından otomatik olarak sayılacak ve her akşam sabit çarpanla HS puanına dönüşerek Efes Tarlası Yaşam Köyü projesine otomatik aktarılacak. Projenin bu ilk aşamasında hedef, 5 milyar HS olarak belirlendi. 5 milyar HS’ye ulaşılmasının ardından yeni hedef belirlenecek.
‘Dönüşümde Yaşam Var’ projesinde kullanılan kurumsal kiralık araçların yıllık yapacağı kilometreler iyiliğe dönüşürken, sürücülerin daha çok yürümeye ve harekete teşvik edilmesiyle sağlıklı yaşama da destek veriliyor. Hedeflenen 5 milyar HS ile Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne nakdi destek sağlanması ve en önemlisi atalık tohumlarla doğal tarımın yaygınlaştırılması ve tüm dünyaya duyurulması hedefleniyor.

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Dönüşümde yaşam var


DAHA AZ KİLOMETRE YAPAN
Kilometre Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, Bor Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Müge Çetin, Help Steps Kurucusu ve CEO’su Gözde Venedik ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in katılımıyla Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde yapıldı.
Yönetim Kurulu Başkanı Hancan, Bor Holding grup şirketleri tarafından yürütülen tüm sosyal sorumluluk faaliyetlerinde daha iyi yarınlar için eğitime ve çevreye duyarlı sürdürülebilir projeler hayata geçirdiklerini vurguladı. Hancan, “Bor Holding olarak büyümeye ve ülke ekonomisi için değer yaratmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz topluma fayda sağlayacak projeler de geliştiriyoruz. Çevre, Bor Holding çalışanları olarak çok önem verdiğimiz bir konu. Bu anlamda Help Steps uygulamasıyla ‘Dönüşümde Yaşam Var’ diyerek hayata geçirdiğimiz Kilometre Dönüşüm Projesi’nde Borlease ve SIXT rent a car şirketlerimizin kurumsal araç kiralamalarında yapılan kilometrelerin iyiliğe dönüşecek olması bizi çok heyecanlandırıyor. Üstelik bu projede daha fazla kilometre yapmak değil, daha az kilometre yapmak bağış tutarını artıracak. Daha önce yapılmamış olan bu projeyle ana faaliyet alanımız olan araç kullanımının neden olduğu karbon ayak izini çevreye duyarlı ‘toplumsal fayda’ yaratan projelerle desteklemeyi ve konuyla ilgili farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çağrı Doğuş ile Aramızda Kalmasın Dönüşümde yaşam var


BU KEZ İYİLİĞE DÖNÜŞÜYOR
Help Steps Kurucusu ve CEO’su Venedik de projes kapsamında Borlease ve SIXT rent a car araçlarının yaptığı kilometreler haricinde, 197 ülkeden kullanıcıların yürüyerek, bisiklete binerek veya koşarak da Help Steps üzerinden Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne destek verebildiklerini aktardı. Help Steps’in dünyanın her yerinde ücretsiz olarak indirilip kullanılabilen sağlık ve sağduyu uygulaması olduğunun altını çizen Venedik, Helps Steps’le bugüne kadar 200 milyar adımın desteğe dönüştüğünü, 7 bin 500 adet fidan dikildiğini, 8 ton mama bağışı yapıldığını belirtti. Gözde Venedik ayrıca iki büyük doğal afete toplumsal farkındalık yaratarak destek sağlandığını da vurguladı.
SAĞLIKLI GIDAYA ERİŞİM
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise, “Belediyemizin öz kaynaklarıyla hayata geçen Efes Tarlası Yaşam Köyü ile Selçuk’tan Türkiye’ye doğal, adil ve sağlıklı gıdaya erişim için, gıda egemenliği için bir meşale yakıldı. Projeyle topraktan filizlenen, üretimle güçlenen, paylaştıkça çoğalan Efes Tarlası Yaşam Köyü’ne kaynak yaratılacak olmasından dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!