Burun estetiğinde yeni yöntem: Piezo

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde yeni yöntem: Piezo
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 00:21

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Gündoğan, burun estetiği (rinoplasti) alanındaki teknolojik gelişmelerin hastalar için daha konforlu ameliyat süreci sağladığını belirterek, piezo sistemi ile yapılan burun estetiğinde çevre dokulara zarar vermeden, ses dalgaları kullanılarak kemiğin daha rahat şekillendirildiğini ve ameliyat sonrasında daha az şişlik ve morarma gözlendiğini söyledi.

Haberin Devamı

 

AMELİYATI KOLAYLAŞTIRIYOR

Burun estetiği cerrahisi sırasında, ameliyat sonrası iyileşme sürecini de etkileyen piezo sistemini kullandıklarını belirten Op. Dr. Onur Gündoğan, “Piezo sistemi yaklaşık 5-6 yıldır cerrahi sırasında kullanılan ve kemikleri şekillendirip,kesmeye yarayan bir sistemdir. Bu sistemle ameliyat sırasında burun kemiklerini şekillendirirken ve keserken alttaki dokulara zarar vermeden ses dalgalarıyla bu işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. Kemiği istediğimiz bölgesinden istediğimiz kalınlıkta keserek milimetrik olarak buruna şekil verebilmekteyiz. Eskiden daha çok diş hekimliğinde kullanılan piezo sistemi son yıllarda kulak burun boğaz ameliyatlarında da kullanılmaya başlandı” dedi.

Haberin Devamı

İYİLEŞME SÜRECİ KISALIYOR

Kemikleri şekillendirirken alttaki yumuşak dokulara zarar verilmediği için ameliyat sırasında daha az kanama oluştuğunu belirten Op. Dr. Onur Gündoğan, “Hem cerrahın ameliyatını kolaylaştırmakta hem de alttaki yumuşak dokular daha az zarar gördüğü için de iyileşme sürecinde daha az şişlik ve morluk oluşmaktadır. Bu da hastanın işe dönüşünü ve iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Ayrıca ameliyat sonucunda elde ettiğimiz başarı da normal burun estetiği cerrahisine göre daha iyi olmaktadır” diye konuştu.

CERRAHİ TECRÜBE ÖNEMLİ

Piezo sistemi ile yapılan rinoplasti cerrahisinde cerrahın tecrübesinin önemine değinen Op. Dr. Onur Gündoğan, “Piezo sistemi bir ekipmandır. Sonuçta ameliyatı cerrah yapar. Tecrübe olmadığı sürece ekipmanın hiçbir önemi yoktur. Piezo sistemi ile yapılan cerrahiler sonrası hastalardan çok olumlu dönüşler alıyoruz. Her hastada güvenle kullanılabilir. Bu sistem kemikleri şekillendirme açısından hekime konfor sağladığı için ameliyatı biraz daha kolaylaştırıyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!