Burun estetiğinde merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2023 13:47

Burun estetiğinde (Rinoplasti) esas amacın çoğunlukla sadece estetik olmadığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Berber, “Biz hekimlerin burun estetiği operasyonlarında esas amacı fonksiyonel, nefes alan, doğal görünümlü bir burun yapmaktır” dedi.

Haberin Devamı

“Zaman içerisinde burun düşer mi” sorularıyla çok karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Ahmet Berber, “Burun estetiği operasyonu destekli ve sağlam yapıldığı zaman kendi dokuları korunduğu ve zarar verilmediği için burun ucunda ya da diğer bölgelerinde bir düşme veya çökmeye rastlanmaz. Ayrıca günümüz teknolojisiyle ameliyat sonrası morluklar ve şişmeler çok rastlanılan şeyler değil. Biraz özen gösterilip iyi bakım yapıldığı takdirde ameliyat sonrası morarma, şişlik minimum seviyede en kısa sürede atlatılır” ifadelerini kullandı.

BURUN FONKSİYONLARI KORUNMALI

Burnun şekli konusunda hastaların tercihlerinin de önemli olduğunu söyleyen Berber, “Burada hastanın doktoruyla yaptığı ön görüşmede iyi bir uzlaşma gerekli. Doktorunuz sizin isteğinize göre şekli belirleyecek ve burunun ana fonksiyonlarını koruyarak düzgün bir şekilde ameliyat planlaması yapacaktır. Buna göre doğal bir burun da, hafif, kalkık, kibar, daha estetik bir burun da yapılabilir ama önemli olan fonksiyonu korumaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ

Burun estetiği ameliyatından sonraki süreçler hakkında bilgiler veren Berber, şöyle dedi: “Ameliyatlarda çoğunlukla silikon tamponlar kullanılmaktadır. Bu tamponlar eskisi gibi burunu tıkamaz. Rahatlıkla ameliyattan çıkar çıkmaz nefes almanız devam etmektedir. Temizliği yapıldığı müddetçe tıkanma yaşanmaz. Tamponların çıkarılması neredeyse hiç ağrı hissetmeden tamamlanır. Ayrıca iyileşme sürecindeki ağrılar yarı yarıya düşmüş durumda. Hastalar alçı ve tamponlar çıktıktan sonra ortalama bir hafta, 10 gün içerisinde tamamen sosyal hayata geri dönebiliyor. Ameliyat sonrası müsabakalı sporlardan bir süre uzak kalmakta fayda var. İlk 15 gün sigaradan kaçınmalı, protein ağırlıklı beslenmeliler” şeklinde konuştu.

HER MEVSİM YAPILABİLİR

Burun estetiğinin her mevsim yapılabildiğini belirten Berber, şunları söyledi: “Bu ameliyatın yazın ya da kışın yapılmasında bir engel yoktur. Yazın hastalar ameliyattan 15 gün sonrasında denize girebilir. Kışın da soğuktan korumalarını tavsiye ediyoruz. Yaş aralığı olarak kadınlarda 16, erkeklerde 17 yaşından sonra, ameliyat olmaya herhangi bir sağlık engeli yoksa başarıyla yapılabilir. Öte yandan ileri yaşlarda ameliyat yapılamaz düşüncesi doğru değildir. Burun estetiği uygun hastalarda ileri yaşlarda da yapılabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!