Burun estetiği: Kapalı ameliyat

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiği: Kapalı ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 16:27

EKOL Hastanesi’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Aşçıoğlu, kapalı burun estetiğinin günümüzde en fazla tercihedilen ameliyat tekniklerinden biri olduğunu söyledi. Her iki burun deliğinin içinde açılan ufak kesilerle burundaki sorunların giderildi- ğini ifade eden Aşçıoğlu, açık teknik burun estetiğiyle yapılabilecek her şeyin kapalı rinoplasti ile gerçekleştirilebildiğini vurguladı.

Haberin Devamı

BURUN estetiği ameliyatlarında hem açık hem de kapalı tekniğin kullanılabileceğini belirten Ekol Hastanesi’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Aşçıoğlu, her iki ameliyatı da yapma konusunda deneyimli bir cerrahın, hastanın var olan burun problemlerini değerlendirdiğini, hasta isteğini de gözönüne alarak uygun tekniği belirlediğini söyledi. Her iki teknikte de istenilen sonuca ulaşılabildiğini vurgulayan Aşçıoğlu, açık yöntemde burun alt kısmına kesi yapıldığını söyledi. Kapalı yöntemde kesilerin hepsinin içeride kaldığını, bu yüzden iz olmadığını dile getiren Aşçıoğlu, “Kapalı rinoplasti iki yöntemle uygulanabilir. Birinci yöntemde burun ucu kıkırdakları görülmeden burun kemeri alınır ve kemik daraltılır. Kıkırdak greftleri fazla kullanılmaz ve daha az kontrollü bir yöntemdir. İkinci yöntemde burun ucu kıkırdakları doğurtulur. Açık teknikte kullanılabilen tüm yöntemler kıkırdak deri bütünlüğü korunarak uygulanabilir” dedi.

Haberin Devamı

KESİLER İÇTEN YAPILIR

Kapalı rinoplastide yapılan bütün kesilerin burun deliklerinin içinden yer aldığını belirten Aşçıoğlu, “Bu sayede burun ucunda açık rinoplastide olduğu gibi dikiş izi olmaz. Kapalı burun estetiği günümüzde en fazla tercih edilen ameliyat tekniklerinden biridir. Her iki burun deliğinin içinde açılan ufak kesilerle sorunlar giderilir. ‘Sizin burnunuz kapalı burun estetiğine uygun değil’ yaklaşımı doğru değildir. Kapalı teknikle burun derisi ve burun içindeki yumuşak dokuların açılmasına gerek kalmaz. Bu sayede cilt ve yumuşak doku çok daha az hasar görür. Burnun iyileşme süreci hızlanır. Burun ucunda hiçbir şekilde yara izi kalmaz” diye konuştu.

AMELİYAT SONRASI KONFORLU

Kapalı teknik rinoplastinin genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1.5-2 saat sürdüğünü vurgulayan Aşçıoğlu, “Ameliyatın ardından rahat nefes alma imkanı sunan silikon ateller kullanılır. Burnun üzerine ise koruyucu bant ve atel yapıştırılır. Burun içine atılan dikişler kendiliğinden kaynayan dikişler olduğu için alınmasına gerek olmaz. Kendi deneyimlerimde her iki tekniği çok rahat uygulayabilmekteyim. Ancak benim kişisel tercihim dokuya daha az hasar vermesi nedeniyle öncelikle kapalı teknik rinoplastidir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!