Barbie estetiğine ilgi giderek artıyor

Güncelleme Tarihi:

Barbie estetiğine ilgi giderek artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2023 16:43

LABİOPLASTİ operasyonlarının ülkemizde ve tüm dünyada sık yapılan genital estetik operasyonlardan olduğunu belirten Op. Dr. Neslihan Gürbüz, iç dudakların doğumların etkisiyle, kilo alıp vermekle ya da tamamıyla doğuştan büyük ve sarkmış olabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yine iç dudaklar arasında asimetri olabildiğini kaydeden Gürbüz, “Bu iç dudaklar kişiyi fiziksel olarak rahatsız eder. Mayo, bikini ya da dar kıyafetlerde kötü bir görünüm olur. Ayrıca sık enfeksiyon ve kaşıntı kişiyi rahatsız edebilir. Amaç, bu iç dudakları olabildiğince küçültmektir. Bir kaç değişik teknik mevcut olup kişinin isteğine göre tercih edilir” dedi. Barbie estetiği adı verilen operasyon hakkında bilgiler veren Op. Dr. Neslihan Gürbüz, “Barbie estetiği adı verilen bu operasyonda iç dudakların mümkün olduğunca küçültülerek bir çizgi şeklinde bırakılması işlemi yapılmaktadır. Bu şekilde dışardan bakıldığında içten sarkan hiçbir yapı görülmemektedir. İlk defa ABD’de Los Angeles sosyetesi tarafından dillendirilen Barbie Labioplasti, giderek daha fazla yapılmaya başlandı. Bu ameliyatla beraber klitoris etrafındaki dokunun çıkarılması, yani hudoplasti uygulanabilir. Beraberinde vajinal dokuda sarkma, genişleme varsa, bu operasyonla beraber vajinoplasti kombine edilebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞLEM SÜRESİ KISA

Operasyonun hafif bir anestezi, sedasyonla yapıldığını kaydeden Op. Dr. Neslihan Gürbüz, şöyle devam etti: “İşlem süresi yaklaşık 40 dakika kadardır. Yaklaşık 3 haftada tam iyileşme olmaktadır. Bu süre içinde oturup kalkarken dikkat etmeli, dar kıyafetler giymekten kaçınmalısınız. Atılan dikişler suda erir. Ekstra dikiş aldırmanıza gerek yoktur. Bu bölge iyileşme ve kanlanma açısından oldukça iyi bir özelliğe sahip olur. Sonrasında skar doku oluşma ihtimali de çok azdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!