Aydın’da yılın ahisi yorgancı Himmet Ünal

Güncelleme Tarihi:

Aydın’da yılın ahisi  yorgancı Himmet Ünal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2021 01:56

Yok olmaya yüz tutan mesleklerden yorgancılığın son temsilcilerinden ve Didim’in tek yorgancısı olan 61 yaşındaki Himmet Ünal, Aydın’da yılın ahisi seçildi. 1976 yılında yorgancılığa başlayan, 45 yıldır geçimini bu şekilde sağlayan Himmet Ünal, 2003’te Didim’e yerleşti.

Haberin Devamı

 

 

NEREDEYSE çocukluğundan bu yana yorgancılık yaptığını ve Didim’in tek yorgancısı olduğunu ifade eden ‘Aydın’ın Ahisi’ seçilen 61 yaşındaki Himmet Ünal, bu unvanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Mesleğe 1976 yılında başladığını ifade eden Ünal, şunları söyledi: “2003 yılında Didim’e yerleştim ve ilçenin tek yorgancısı olarak yazlık-kışlık olarak çalışıyoruz. Maalesef mesleğimizin geleceği çok parlak görünmüyor. Çırak gelirse yetiştirmeye çalışıyoruz ama bizim meslekte fazla toz olduğu için onlar da fazla ilgi göstermiyor. Öğrenmedikten, öğretemedikten sonra bu meslek zamanla yok olacak. Bizim dönemimizde bu işi öğrenenler hala çalışıyor. Ama geriden gelen olmayınca mesleğimiz zor günler yaşıyor. Meslek odalarımızca ‘İlin Ahisi’ seçilmek onur verici. Beni bu unvana layık gören oda başkanlarımıza teşekkür ederim.”

 

Haberin Devamı

KALFA VE ÇIRAK DA SEÇİLDİ 

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul’un da katıldığı Ahilik Haftası töreninde konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ise ahilik kültürünün toplumumuzda çok eskiye dayanan ve eğitim sistemimizin kültürel değerlerinden olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların geleneksel ahilik kültürünü yaşatmalarının çok üzerinde durdukları bir konu olduğunu ifade eden Aksoy, “Özellikle esnafımızın ahilik kültürünün ortaya koyduğu değerleri sahiplenmesi ve bir sonraki kuşağa aktarması önemli. Alanında yaptığı başarılı işler nedeniyle Aydın’ın Ahisi seçilen Himmet Ünal’ı kutluyorum” dedi.

Vali Aksoy daha sonra İlin Kalfası seçilen Behzat Yıkılmaz ve İlin Çırağı seçilen Mehmet Avcı’ya hediyelerini vererek, mesleklerinde başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!