Arsa mağdurlarından Noel Baba ve Dalton'lu 2'nci eylem

Güncelleme Tarihi:

Arsa mağdurlarından Noel Baba ve Daltonlu 2nci eylem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 12:30

Arsa mağdurlarından Noel Baba ve Dalton'lu 2'nci eylem

Haberin Devamı

İZMİR'de "Balçova Arsa Mağdurları", 14 yıldır arsalarıyla ilgili mülkiyet ve imar hakkı konusunda sürdürdükleri mücadele kapsamda, 1 Nisan Şaka Günü'nde, mağduriyetlerini ve tepkilerini Noel baba ve Dalton kardeşler kılığında göstermek için 2'nci kez bir araya geldi. Arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan'ın, belediye başkanlarına yaptığı çağrı ise karşılık bulmadı.
Balçova Arsa Mağdurları ve avukatları Mustafa Kemal Turan, hak sahibi oldukları arsalar için 14 yıldır yaptıkları mücadelede, Balçova parselasyon planının kendilerinden ve mahkemelerden saklandığı, başka kişi ve şirketlere haksız imar hakkı sağlandığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Turan ve arsa mağdurları, suç duyurusunu ve yerel yönetimlere tepkilerini açıklamak için dün (Cumartesi), Konak'taki eski Sümerbank binası önünde toplandı. 15 Noel baba ve Dalton kardeşler kıyafetleri giyen dört mağdurla basının karşısına çıkan arsa mağdurlarıyla avukat Mustafa Kemal Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile konuyla ilgili adı geçen tüm kişileri bugün Büyükşehir Belediye binası önünde sorularını yanıtlamaya çağırdı.
ÇAĞRI KARŞILIK BULMADI
Bugün yaklaşık 300 kişi ile yeniden eski Sümerbank binası önünde toplandı. Noel baba ve Dalton kardeşler kıyafetleri giyen mağdurların yanı sıra, diğer mağdurlar da düdük çalarak, yerel yönetimleri protesto etti. Avukat Turan, çağrılarına rağmen konuyla ilgili açıklamaya kimsenin gelmediğini hatırlatıp, bundan sonraki süreçte hukuk mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!