Akut Kalp Damar Hastanesi ve Doç. Dr. Necmettin Yakut’tan uluslararası bir başarı daha

Güncelleme Tarihi:

Akut Kalp Damar Hastanesi ve Doç. Dr. Necmettin Yakut’tan uluslararası bir başarı daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 16:04

 Damar hastalıkları konusunda dünyanın en önemli birkaç toplantısından biri olan ve Londra Imperial College Üniversitesi Charing Cross Hastanesi tarafından organize edilen CX Sempozyumu’na Türkiye’den resmi olarak davet edilen tek çalışma olan ‘Yakut Metodu’ sertifikalandırıldı.

Haberin Devamı

 

 

 

Damar hastalıkları konusunda nihai karaların alındığı Londra Imperial College Üniversitesi Charing Cross Hastanesi’nin düzenlediği CX Sempozyumu’na davet edilen Özel Akut Kalp ve Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, önemli bir başarıya daha imza attı. Doç. Dr. Necmettin Yakut’un 22 yıl süren çalışmalar sonucunda şahdamarı ameliyatları için geliştirdiği ‘Yakut Metodu’, Charing Cross yönetimi tarafından sertifikalandırıldı.

 

DAMAR HASTALIKLARINDA

EN ÖNEMLİ TOPLANTI

 

Haberin Devamı

Doç. Dr. Necmettin Yakut, dünyanın en prestijli toplantıları arasında kabul edilen CX Sempozyumu hakkında şu bilgileri verdi: “CX Sempozyumu, dünyanın en önemli üniversitelerinden biri kabul edilen ve kraliyet lisansı olan Imperial College'ın Charing Cross Hastanesi tarafından organize edilen, yılda bir kez dünyanın en önemli çalışmalarını Londra'da bir araya getiren bir organizasyon. Bu toplantıda vasküler hastalıklar, yani damar hastalıkları hakkında son gelişmelerin paylaşılması, son teknik ve teknolojilerin kullanımının sağlanması ve dünyaya model olacak son kılavuzların gözden geçirilerek yansıtılması sağlanır. Bu toplantıya kabul edilen çalışmalar her şeyden önce güvenilir olmalıdır.”

 

TÜRKİYE’DEN TEK ÇALIŞMA

 

Bu toplantının tıp bilimine ciddi katkılar sağlayacak çalışmaların kabul edildiği çok önemli bir etkinlik olduğunu dile getiren Doç. Dr. Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yıl dünyadan binlerce çalışma gönderilir. Bu çalışmalar birçok süzgeçten geçirilerek en değerli olanları kabul edilir. CX Sempozyumu'na bu sene Türkiye'den sadece bu çalışma kabul edildi ve çalışma grubumuz toplantıya davet edildi. Vücudumuzda en önemli iki organ kalp ve beyindir. Boyundan beyne giden ve halk arasında şahdamarı olarak bilinen atardamara ‘karotis arter’ denir. Damar hastalıklarının en önemlisi, beyne giden damarda, yani karotis arterde oluşmaktadır. 22 yıllık çalışmanın sonuçları ve 3 binin üstünde hasta ile ‘Yakut Metodu’ olarak geliştirdiğimiz bu yöntemi uluslararası alana sunum için davet edildik. Ve bu çalışma Charing Cross yönetimi tarafından sertifikalandırıldı.”

 

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ALANDA İKİNCİ BAŞARI

 

CX Sempozyumu'na en son Türkiye'den ne zaman bir çalışmanın kabul edildiğini bilmediğini ifade eden Doç. Dr. Yakut, “2024 yılında ülkemizi Londra'da, Akut Kalp ve Damar Hastanesi olarak temsil ettik. Hastanemiz bir özel hastane olsa da eğitime, çalışmaya ve bir sonraki nesillere tecrübelerimizi aktarmaya devam ettik ve edeceğiz. Akut Kalp ve Damar Hastanesi olarak 2009 yılında da kalbi durdurmadan yapılan by-pass'lar ile ilgili yaptığımız çalışma, Amerika'da çok önemli bir kalp cerrahisi dergisine kapak olmuştu” diye konuştu.

 

 

PROF. DR. CEVAT

YAKUT’U KAYBETTİK

 

“En büyük isteklerimden biri, Charing Cross Sempozyumu'ndaki bu başarılı çalışmamızı, hocamız Prof. Dr. Cevat Yakut ile birlikte değerlendirmekti” diyen Doç. Dr. Necmettin Yakut, “Cevat hocamızı maalesef kısa bir süre önce kaybettik" dedi. Necmettin Yakut, şunları söyledi: “Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin kurucusu, beni yetiştiren ve aynı soyadını gururla taşıdığım Cevat hocam, bilgi birikimini bize ve sonraki nesillere aktarmayı hiç ihmal etmedi. Bu yüzden kendisine sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Nur içinde yatsın.”

Haberin Devamı

Akut Kalp Damar Hastanesi ve Doç. Dr. Necmettin Yakut’tan uluslararası bir başarı daha

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!